3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Atıklarla podyuma çıktılar

Denizli'de ilköğretim öğrencileri kendi tasarladıkları CD, gazete kağıdı ve naylon poşet gibi katı atıklardan yaptıkları giysileri podyumda tanıttı.

5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla Denizli'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen defileye Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı. Defilede Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin tasarladığı ve giydiği katı atıklardan yapılmış elbiseler büyük ilgi topladı.

Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu'ndan 45 öğrenci çevre duyarlılığını arttırmak için CD, gazete kağıdı, naylon poşet ve plastik tabak gibi katı atıkları kullanarak hazırladıkları defilede, ilk kez podyuma çıkan öğrenciler ise profesyonel mankenlere taş çıkarttı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Vali Yardımcısı Mehmet Çınar'ın konuşma yaptığı etkinlikten sonra sahneye çıkan öğrenciler büyük alkış topladılar. Öğrenciler defilenin sonunda hep birlikte Türk Bayrağı açmayı da ihmal etmediler. Yaptıkları çalışmanın çevrenin korunması için önemli olduğunu söyleyen öğrenciler, "Çevreye atılan katı atıklar insanlara zarar veriyor. Biz bunların değerlendirilebileceğini düşünerek böyle bir çalışma yaptık" dediler.

Zaferiye Abalıoğlu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Semiha Atmaca ise amaçlarının doğaya verilen zararı insanlara anlatmak olduğunu belirterek, çocuklarda bu bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Programın sonunda Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 18:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?