2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemeler

Türkiye'deki Su Sektörü İçin Kapasite Geliştirilmesi Projesi ile ilgili olarak Denizli'ye gelen AB Eşleştirme Heyeti, Denizli Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. 

Jopp Harmsen, Nila Taminiau, Gabriel Zwart, Henk Sterk, Sean Mykay, Jarmila Mokoviska ve Devlet Su İşleri'nden Mehmet Kurugöllü, Ayla Efeoğlu ve Hakan Aksu'dan oluşan heyet, Denizli Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nden incelemelerde bulundu. 

Heyete, Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şule Vardar, Çevre Orman İl Müdürü Yılmaz Kaplan eşlik etti. Su ve Kanalizasyon Müdürü Vardar, Atıksu Arıtma Tesisi'ne gelen kanalizasyon atıklarının ayrıştırılarak 2. sınıf sulama suyuna dönüştürüldükten sonra Goncalı Köyü yakınlarında DSİ'nin kanalına verildiğini buradan da çiftçilerin tarımsal sulama suyu amaçlı olarak kullandığını söyledi. 

Heyet daha sonra tesisteki laboratuvar kısmını inceledi. Burada atıkların tesise ilk gelişi ve tesisten çıkışı arsındaki farklar ölçüldü. Tarımsal sulama amaçlı verilen suyun 2. sınıfa dönüştürülme başarısı testle ortaya çıktı. Bu arada tesisin doğaya zarar vermeden uyum içinde çalışması, arıtmada birçok tesise örnek olması ve ayrıştırılan suyun kalitesiyle heyetten tam not aldı. 

Heyetin Büyük Menderes Havzası'nda incelemelerde bulunacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?