2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Avcıya yaşatma, öldürme dersi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi el ele verdi. Avcılara yönelik kurslar düzenlendi. “Kurt, çakal, vurmayın, domuzları vurun” denildi


DENİZLİ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü 2003 yılında kurt avlanmasını yasakladı. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapıldı, yedi yılda sekiz bin kişiye avcı eğitim kursu verildi. Amaçlarının yaban hayatının sürdürülebilmesi için eğitimli avcıların çoğalmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Kallimci,“Eğitimli avcı, avlanması yasak kurt, çakal, geyik, şahin, kartalı vurmaz” dedi.

Domuz avı teşvik edildi
KALLİMCİ şu bilgiyi verdi: “Denizli’de son yıllarda yaban domuzu popülasyonu arttı. Bu nedenle domuz avı teşvik ediliyor. Domuz avlayacaklara 10’ar fişek ve domuz başına 50 YTL para veriliyor. Kurt, çakal gibi yırtıcı hayvanların azalması sonucu domuz sayısındaki artış engellenemiyor. Yüzde 46’sı orman olan Denizli’de, bu nedenle kurt sayısı son yıllarda arttı. Avcılarımızın, kurtları vurmaması için çaba harcıyoruz. Bu nedenle avcı eğitim kurslarına devam ediyoruz.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:17:56
Güncelleme :22 Kasım 2008 Cumartesi 13:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?