2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Avusturya Büyükelçisi'nden Vali'ye ziyaret

Avusturya'nın Türkiye Büyükelçisi Heide Marian Güler, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.


Denizli Sanayi Odası (DSO) AB Bilgi Bürosu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan etkinliklere katılmak üzere Denizli'ye gelen Avusturya'nın Türkiye Büyükelçisi Heide Marian Güler, Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Büyükelçi ve diplomatlar, 2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştirilen faaliyette, Denizli'nin tarihi yerlerini ziyaret etmenin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek 'Türkiye'nin AB üyelik süreci ve Kültürler Arası Diyaloğun Önemi' konulu söyleşiye katılacak. Avusturya'nın İzmir Fahri Başkonsolosu Avukat Ülkü Caner ile birlikte Vali Erkmen'i ziyaret eden Büyükelçi Heide Marian Güler, Denizli'ye daha önce de geldiğini ve o zamandan bu yana önemli değişiklikler olduğunu söyledi. Eşi de Türk olan Güler, Denizli'nin 25 yıl önce büyük bir köyü andırdığını ifade ederek, "Denizli o zamandan bu yana büyük bir atılım gerçekleştirmiş bir şehir. Denizli şu anda sanayisi ve gelişmişliği ile Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. 25 yıl öncesinden bu yana gerçekleştirilen atılım çok önemli. Şu anda Avusturya'da 250 bin civarında Türk yaşıyor ve bunların yarısına yakını da Avusturya vatandaşlığına geçmiş durumda. Avusturya'daki Türklerin büyük çoğunluğu da başkent Viyana'da bulunuyor. 25 yıl aradan sonra Denizli'yi ziyaret etmekten ve Denizli'nin yaşadığı gelişime tanık olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu. Büyükelçi Güler, her yıl Avusturya'dan Türkiye'ye 400 bin civarında turist geldiğini de sözlerine ekledi.


Vali Yavuz Erkmen, Avusturya'nın dostça ilişkiler yaşananülkelerden birisi olduğunu söyledi. Avusturya vatandaşlarının Türkiye'yi turist olarak ziyaret etmeleri bakımından Türkiye'nin Avusturya ile sıkı ilişkiler içinde olduğunu söyleyen Vali Erkmen, "Sanayi odamızın gerçekleştirdiği ve çeşitli ülkelerin temsilcilerinin katıldığı toplantı, ilişkilerin geliştirilmesi bakımında büyük önem taşıyor. Sayın büyükelçimizi de burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Yalnız bu tür toplantılarda değil her zaman kendilerini burada görmekten mutluluk duyacağımızı da ifade etmek istiyorum" dedi.
Vali Yavuz Erkmen, ziyaretin anısına Büyükelçi Heide Marian Güler'e Denizli'nin cam işçiliğini yansıtan Denizli Valiliği plaketi ile Buldan el dokuması şal hediye etti. Büyükelçi Güler de Vali Erkmen'e Viyana ve Avusturya'yı tanıtan kitap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?