3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ayaklarıyla değil azmiyle yürüyor

AYAKLARIYLA DEĞİL AZMİYLE YÜRÜYOR

Altı yıl önce geçirdiği trafik kazasında beli kırılan ve yıllardır tedavi gören Hatice Boztaş, yatağa bağlıyken sürdürdüğü eğitimin sonucunda üniversiteli olmayı başardı.

Denizli'de yaşayan ve 6 yıl önce Fethiye'den dönerken teyzesinin kullandığı otomobilin kaza yapması sonucu beli 3 yerinden kırılan 20 yaşındaki Hatice Boztaş, bir yandan yaşama tutunmaya çalışırken, bir yandan da öğretmenlik idealini gerçekleştirmenin savaşını verdi. Teyzesi Havva Karakurt'u kaybettiği kazanın ardından Pamukkale Üniversitesi'nde tedavi gören ve 2 yıl boyunca sadece hastanede tedavisi süren Hatice Boztaş, bu süre içerisinde liseyi açıktan bitirdi. Doktorların, yürümesinin neredeyse imkansız olduğunu söylediği Hatice Boztaş, bu yıl ilk defa girdiği üniversite sınavı sonucunda 76 bininci olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Sümen Mahallesi'nde emekli baba Veli Boztaş, annesi Ülkü Boztaş ve Akdeniz Üniversitesi'ni kazanan kız kardeşi Ebru Boztaş'la birlikte yaşayan Hatice Boztaş, uzun yürüme aleti ile yaşamını sürdürebiliyor.

Yürümekte zorlanan ancak öğretmen olma hayalini gerçekleştirmek için önündeki engelleri tek tek geçen Hatice'yi evinde ziyaret eden Denizli Valisi Yavuz Erkmen, genç kızı tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un da katıldığı ziyarette Boztaş ailesiyle sohbet eden Vali Erkmen, Hatice Boztaş'ı da kutladı ve başarılarının devamını diledi. Vali Erkmen'in altın taktığı ve dizüstü bilgisayar hediye ettiği Hatice Boztaş ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bir süre Vali Yavuz Erkmen'le sohbet eden Hatice Boztaş, üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Üniversiteyi kazanan arkadaşlarımdan daha fazla mutluyum çünkü ben engelliyim. Eğitim benim için diğerlerine göre daha önemli" dedi.

2004 yılında Fethiye'den dönerken teyzesinin kullandığı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu belinin kırıldığını ve ağır yaralandığını belirten Hatice Boztaş, şunları söyledi: "Uzun yıllar tedavi gördüm. İki yıl boyunca sadece hastanedeydim. İki yıl sonunda eğitime başladım. Bir yandan sağlığımla bir yandan eğitimimle ilgilendim." Üniversite yerleşme sonuçları geldiğinde önce şaşırdığını belirten Boztaş, şöyle konuştu: "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni kazandığımı görünce önce soğuğundan korktum. Ama soğukla da savaşabileceğimi anlayınca korku yerini sevince bıraktı. Amacım öğretmen olduktan sonra öğrenci yetiştirmek. Benim hayalim öğretmen olmaktı. O hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Üniversitede hoca olarak da kalabilirim."

Hatice Boztaş, yürüme konusunda hiçbir zaman yılmayacağını ve mücadelesini sürdüreceğini belirterek, "Pes ederek elime bir şey geçmez. Sadece hayata küsmüş olurum" ifadelerini kullandı. Kızlarının Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim görecek olmasından dolayı ailesi de Sivas'a taşınma kararı aldı.

AYAKLARIYLA DEĞİL AZMİYLE YÜRÜYOR
AYAKLARIYLA DEĞİL AZMİYLE YÜRÜYOR
AYAKLARIYLA DEĞİL AZMİYLE YÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 13:25:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 13:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?