2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Babadağ'da heyelan

Tüm yurtta etkili olan yağışlar Denizli'nin Babadağ ilçesinde heyelana sebep oldu.
Sarayköy-Babadağ yolunun bir bölümü çökerken, heyelan sebebiyle ilçede altı evin tahliye edildiği, sekiz evin de teknik inceleme sonucunda gerekirse boşaltılabileceği belirtildi. Çöken yolda gerekli emniyet tedbirleri alındı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, heyelanda zarar gören yol ve evleri gezerek incelemelerde bulundu. Vali Yavuz Erkmen, bölgeye, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Babadağ Kaymakam Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı, Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan, Karayolları 27. Şube Şefi Hasan Kayıhan ve Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş'la gitti.

Vali Erkmen ilk olarak Sarayköy-Babadağ yolunda meydana gelen
heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Erkmen, daha sonra ilçe merkezinde heyelandan etkilenen Gündoğdu Mahallesi ve çevresini gezdi. Yavuz Erkmen, çökmelerin meydana geldiği sokakta bulunan risk altındaki ev sahiplerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Babadağ Kaymakamlığına geçerek Kaymakam Vekili Mahmut Hersanlıoğlu'ndan brifing aldı. İlçedeki son durum hakkında bilgi veren Hersanlıoğlu, risk altında bulunan altı evin tahliye edildiğini, sekiz evinde teknik incelemesinin devam ettiğini ve gerekirse bu evlerinde boşaltılabileceğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, bölgeye İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin sevk edildiğini, vatandaşların mağduriyetinin kısa zamanda giderileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 11:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?