2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bacca'yı öldüren, kandırılmış olabilir

Denizli Valisi Hasan Canpolat, İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın öldürülmesinin çok üzücü olduğunu belirterek, bu olayın Türkiye'ye ve Türk turizmine balta vurduğunu söyledi.


Denizli EGS Park Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Turizmde Güvenlik' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın yanı sıra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, belediye başkanları, karakol komutanları, ilçe emniyet müdürleri, turizm işletmecileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından konuşan Vali Canpolat, turizmde güvenliğin büyük önem taşıdığını, bunun da herkesin bilgili ve bilinçli olmasından geçtiğini kaydetti.


Kocaeli'nin Gebze ilçesinde İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın öldürülmesinin çok üzücü bir hadise olduğunu belirten Vali Canpolat, "Türk milletine yakışmayan birisi ortaya çıkıyor. Turizm sezonunun başında bu kişi belki kandırılmış, belki de kullanılıyor. Onu da bilemiyoruz ama öyle de, böyle de olsa, Türkiye ve Türk turizmine açtığı yara çok büyük. Bir İtalyan sanatçının öldürülmesi sebebiyle Türk devleti bütün kurum ve kuruluşlarıyla özür diledi, ama bunun Türkiye'ye oluşturduğu olumsuzluk çok büyük.


Onun için güvenlik önemli diyoruz. İnsanlarımızın bilgili ve bilinçli olması son derece önemli. Onun için biz bu tür müessif olayların yaşanmasını istemiyoruz. Hep birlikte ne kadar bilinçli hareket edersek, bu sektörde fazla sayıda insan ekmek yer ve bu sektör gelişir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 02:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?