6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Bağcı'dan vefa örneği

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ BAĞCI'DAN VEFA ÖRNEĞİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, eğitim fakültesi mezuniyet töreninde fakülte birincisine diplomasını vermek üzere ilkokul öğretmeni Hüseyin Yurttürk'ü sahneye çağırınca duygu dolu anlar yaşandı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan bin 200 öğrencinin katıldığı törende, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi. Fakülte birincisine sıra geldiğinde ilkokul öğretmeni Hüseyin Yurttürk'ü anons ederek sahneye çağıran ve elini öpen Rektör Prof.Dr. Bağcı, "Dönem birincisinin ödülünü vermek içimden gelmedi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk 'Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacak' demişti. 1960 yılında ilkokula başladığımda benim de hem

bir öğretmenim hem de bir başöğretmenim vardı. Şu an onur konuğum kendisi. Birinci olan öğrencimize diplomasını kendisinin vermesini istiyorum" dedi.

Rektör Prof.Dr. Bağcı'nın ilkokul öğretmeni Hüseyin Yurttürk ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bugün bendeki sevinç ve gurur belki hiçbirinizde yok. Hüseyin çok dinamik, çok hareketli bir öğrenciydi. Bu günlere geldiği için çok mutluyum. Kardeş kardeşi, komşu komşuyu mutlaka kıskanır. Ama bir grup vardır ki onlarda kıskançlık yoktur. Bunlar anne babalar ve bir de öğretmenlerdir. Onlar öğrencilerinin kendi çocukları kadar başarılı olmasını ister. Yıllar sonra karşınıza kariyer ve meslek sahibi

birisi çıktığında bununla gurur duyarsınız. Ben de şimdi öyleyim."

Konuşmaların ardından Hüseyin Yurttürk, PAÜ Eğitim Fakültesi birincisi Çağla Atmaca'ya diploma ve plaketini takdim etti.

Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı da öğretmeni Hüseyin Yurttürk'e çiçek sundu.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ BAĞCI'DAN VEFA ÖRNEĞİ
ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ BAĞCI'DAN VEFA ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 17:51:04
Güncelleme :10 Haziran 2011 Cuma 18:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?