3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bahçeli, Denizli adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ara rejim ve darbelerin ülkeye yarar getiremeyeceğini, millet iradesiyle gelenlerin yine millet iradesiyle gitmesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Denizli'deki belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısına katılmak üzere Aydın'dan Denizli'ye geldi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 3 bin 500 partilinin katıldığı toplantıya 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganlarıyla gelen Bahçeli, bir süre partilileri selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MHP Denizli İl Başkanı Feridun Ünal toplantının açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra sloganlar ve tezahüratlarla kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında hükümeti eleştirdi ve 29 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

29 Mart 2009'da yapılacak seçimlere Türk Milleti'nin iradesiyle şekillendirilmiş olan19 partinin katılacağını belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu partiden biri de Türk milliyetçiliği davasını programının esası kabul etmiş MHP'dir. Bu seçimlere katılan tüm siyasi partilere ve onların muhterem adaylarına MHP olarak başarılar diliyorum."
Türkiye'nin 2 bin 258 gündür AK Parti tarafından yönetildiğini ancak objektif olarak değerlendirildiğinde ülkenin kötü yönetildiğini söyleyen Devlet Bahçeli, hükümetin, cumhuriyetin kurulmasından bu yana kendinden önce kurulmuş 57 hükümeti reddettiğini ileri sürerek, "Kurulmuş olan 57 hükümeti yok sayıyor, 58, 59 ve 60. hükümetleri sadece millete hizmet etmiş olan parti olarak görüyor" dedi.

Dünyada küresel bir finans krizi yaşandığını, krizin okyanusun ötesinden ABD'den dalga dalga geldiğini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'yi zorlayan bir krizle karşı karşıyayız. Başbakan krizin Türkiye'yi teğet geçiyor zannediyor. Ülkemizde çatışma, kaos, kargaşa kutuplaşma ve cepheleşme var. İnananlar inanmayanlar, laikler laik karşıtları, ilericiler gericiler, etnik çatışma, mezhep farklılaşmalarından dolayı yaratılan gerginlikler var."

29 Mart yerel seçimlerine sadece belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimleri gibi bakılmaması gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Öyle dönemler vardır ki, bu mahalli seçimlerden iz sürülür, işaret verilir. 29 martta yapılacak seçimlerde böyle bir iz sürülecektir. Bu seçimlerde kim hangi partiden olursa olun özellikle AK Partililer, partilerine bir miktar oy kaybettirecek çalışma içinde olsunlar."

İktidar değişikliklerinin demokrasi dışında bir yolla olmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ara rejim ve darbelerin faydası yok. Millet iradesiyle hesap sorulmalı. Millet iradesi iktidarı getiriyor, götüren de millet iradesi olacak. Millet olarak görevimizi yerine getirmeliyiz. Millet iradesiyle gelen onunla gitmelidir. Bu da mahalli idareler seçimiyle olacaktır. AK Parti'nin alternatifi olmalıdır. Bu parti MHP'dir. Bu seçimleri önemsiyoruz Bu seçimlerde Denizli'deki aday
kardeşlerime başarılar diliyorum. Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitmelidir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye konuşmasının sonunda MHP Denizli Belediye Başkan adayı Ümit Bahtiyar tarafından Denizlispor forması ve atkı hediye edildi. Denizli'de merkez ve ilçe belediye başkan adayları da Denizlispor atkısı takarak kürsüye çıktı ve genel başkan Devlet Bahçeli ile fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?