2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bahtiyar: Denizli sera cenneti olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, tarımla uğraşan kesimin son 5 yıldır sürekli cezalandırıldığını belirterek, hazırladıkları istihdam projesini anlattı.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, üreticinin su problemini bildiklerini ifade ederek, Pamukkale Ovası'ndan, Sarayköy Ovası'na kadar uzanan tarlaların susuz bırakıldığını söyledi.

Bahtiyar, 'Kirli suyu kullandırmayız Kirli suyla tarım yapacaksanız hiç yapmayın' mantığı ile çiftçilerin sorunlarının çözümsüz bırakıldığını dile getirdi. MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, "Yaşanan ekonomik kriz ortada. Nüfusun yüzde 40'ı tarımdan kazandığı para ile geçiniyor. Bir de bu kesimi cezalandırırsak, ülke olarak içinden çıkılmaz bir sürece gireriz. İnsanların suyunu acımasızca kesemezsiniz. Kirli suyla sulama yapılsın demiyoruz. Ama insanları da aç bırakmak kadar kötü bir şey yok. Suyunu keseceksen alternatifini üreteceksin. Bu yol ortak akılla bulunur. Yani Ziraat Odası yönetimi ve üreticilerle bu konuyu tartışacaksın. Ortak yol muhakkak vardır. Seralarla ilgili büyük bir projemiz var. Bu bölgeyi sera cenneti haline getireceğiz. Öyle bir Denizli Ovası hayal edin ki, Finike Ovası gibi olacak Her tarafta seralar, her tarafta verimli tarlalar. Biz bu hayali gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Denizli'de verimli tarım arazilerinin giderek yapılaşmaya açıldığını kaydederek, "Bir zamanlar pamuk deposu olan Pamukkale Ovası, yanlış tarım politikaları nedeniyle beyaz altından yoksun bırakıldı. Akkale'nin Kale Mahallesi'nden başlayarak, Akkale, Güzelköy, Korucuk, Goncalı, Eskihisar, Karakova, Çeltikçi, Bozburun, Kumkısık, Gümüşler yörelerinde yaşayan halkın yüzde 20'si tarımla uğraşıyor. Tarım kesimini yok sayamazsınız. Ama beş yılda yapılan uygulamalar yok etmeye yönelik" dedi.

Bahtiyar, çevre yolu projesinde, ovaların da yapılaşmaya açılmasını eleştirerek, "Çevre yolu projesinde gerçekleştirilen 18. madde çalışmaları ile verimli tarım arazileri birer birer yok edilmeye başladı" dedi. MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, üretime yönelik projelere önem verdiklerini belirterek, her alanda üretimi teşvik ettiklerin söyledi.

Bahtiyar, çiftçi kesiminde özellikle küçük üreticinin büyük yük altında kaldığını söyledi. Özellikle küçük üreticilerin hızla yoksullaştığını ve üretim süreçlerinden koptuğunu kaydeden Ümit Bahtiyar, "Üretici bugün için hangi ürünü, niçin ne kadar ekeceğini, bunu kime, nasıl ve kaça satacağını bilmemektedir. Denizli Belediyesi onlara önderlik yapacaktır. Üreticinin tesis sorununu da biliyoruz. Ambalajlama, depolama ve pazarlama gibi sorunlar var. Denizli Belediyesi bu noktada devreye girecek. Tesis konusunda finansör bile olacaktır. Jeotermal alanlarca zengin olan ilimizin bu özelliğinin tam olarak harekete geçirilmesi ve özellikle sera yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu açıdan da önümüzdeki seçim sürecinde oylarını, bu bilinç ve yaklaşımla kullanmalı, üretici tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Bu süreçte vereceğimiz karar, ülkemiz ve tüm halkımız için yaşamsal öneme sahiptir. Hatta bu çarkın böyle dönmemesi, bu kervanın böyle gitmemesi için bu bir ödev ve sorumluluktur. Zira yarın çok geç kalınacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 20:30:38
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 20:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?