3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bakan Demir Denizli'de

BAKAN DEMİR DENİZLİ'DE

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, bakanlığın yeni bir yapılanmaya kavuşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Karahayık Lycus River Otel'de düzenlenen 'Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Çalışmaları ve Projeleri İstişare Toplantısı'na katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu ve şube başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, inşaat ve yapı sektöründe çalışan çok firma olduğunu

belirterek, "Onların gayretleri ve sektörün ilerlemesiyle beraber Türkiye'nin de ilerlediğini görüyoruz. Geçmiş dönemde Türkiye'nin büyüme rakamlarında bu sektörün oldukça önemli katkı sağladığını yadsıyamayız. Sonuçta, ilk çeyrekte açıklanan büyüme oranlarında Türkiye'nin 11.7 gibi büyüme göstermesinin altında inşaat sektörünün harekete geçmesini görüyoruz. İnşallah bu sektörün yine eski performansına dönerek, Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamasıdır" dedi.

Toplantıda Bakan Demir'e MÜSİAD olarak hazırlanan raporu sunan Vardan, 14 maddelik raporda, sektörel girişlerin denetim altına alınması, 3194 Sayılı İmar Yasası'nın tamamen değiştirilerek yeni bir yasanın çıkarılması, yeni imar alanlarının oluşturulması, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin lüks konut uygulamalarının yeniden değerlendirilmesi, çarpık yapılaşma ve gecekondu sorununa çözüm bulunması, nitelikli eleman yetiştirmek için projelerin desteklenmesi, kamu kurumları ve belediyelerin borçlarının

çözüme kavuşturulması, SGK prim ve vergi yükünün azaltılması, yabancı ülke vatandaşlarına konut satışının kolaylaştırılması, tapu harçlarının azaltılması, inşaat malzemelerindeki vergi yükünün azaltılması, yapı denetim kanunundaki eksikliklerin giderilmesi, bürokratik işlemlerin azaltılması, verimli çalışmanın teşvik edilmesi ve taşeron firmaları ve malzeme tedarikçilerinin haklarının ana sözleşmede yer almasının bulunduğunu söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise, bakanlığın artık ne yapması gerektiğini daha net anlaşılır hale getirmesi konusunda gayret sarfettiğini belirterek, "Tüm yapım alanlarını, ama hepsini, diğer işletmeci bakanlıkların yaptığı da dahil, projelendirme, planlama, ihale süreçleri, yaptırılması, denetimi ve sürdürülebilirliğinin takibi, yapım alanının tüm sürecinin politikalarını oluşturan, kurallarını koyan ve takip eden bir bakanlığa doğru gidiyoruz. Aslında yapılan işlerin yapım kısmını devretmiş

oluyoruz. Tüm yapımcıları planlama dahil, bu süreçleri yöneten, stratejilerini oluşturan bakanlık hüviyetine kavuşacak" dedi.

Hedeflerinin yapımları da gelecekte terketmek olduğunu ifade eden Bakan Demir, "Çok özel, prestijli yapıları belki uhdemizde tutabiliriz. Yapı alanından çıkıp, hem yapımının planlanmasından başlayıp, gerçekleştirilmesine kadar ki tüm süreçleri koordine eden, bir de tüm bu alanlarla ilgili uluslararası alanda devletimizin bu alandaki ilişkilerini oluşturan, koordine eden, geliştiren bir hüviyet söz konusu olacak" dedi.

Son 2 yılda bu konuda önemli mesafe katettiklerini ifade eden Bakan Demir, teknik görüşmelerinin geçilmesinin ardından açıklama yapılacağını, özel müteahhitlik alanının da bakanlık kapsama alanına girmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

BAKAN DEMİR DENİZLİ'DE
BAKAN DEMİR DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:09:00
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?