7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Bakan Eker'den müjde

BAKAN EKER'DEN DENİZLİ'YE MÜJDE

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, mülkiyeti Denizli Belediyesi'ne ait olan atıl durumdaki mezbahanın Et ve Balık Kurumu'na devredileceğini ve böylelikle bölgenin kalkınacağını söyledi.

Bir dizi inceleme, ziyaret ve toplantılara katılmak için Denizli'de bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sarayköy ve Buldan ilçelerini kapsayan incelemelerin ardından ziyaret ettiği Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili'nin de katıldığı ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Eker, mülkiyeti Denizli Belediyesine ait olan ve şu anda kullanılmayan mezbahanın Et ve Balık Kurumu'na devredileceğini söyledi.

Bakan Eker, "Geçmişte mülkiyeti belediyeye ait olan özel şirkete kiralanmış ancak atıl kalmış bir tesis var. Biz bu binayı Et Balık Kurumu'na devretmek sureti ile Denizli'yi bir et kombinesine kavuşturacağız. Mülkiyeti belediyeye ait, 24 bin metrekare içinde tesis bulunan bir alan var. Tabi içindeki tesis yeterli değil. Yenileme ve teknik üniteler yapılacak. Daha profesyonel bir işletmeye dönüşmesi gerekiyor. Et Balık Kurumu'na bedelsiz olarak devredilecek. Yatırım yapmak suretiyle Denizli ve bölge için çok büyük bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Bunun hayata geçmesinin ardından da bu bölge şahlanacak. Bunun işlemlerini başlattık. En kısa sürede prosedürünü tamamlayıp hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker daha sonra Gün Markete ait 250 bin TL'si hibe olan ve 1 milyon TL'ye malolan et tesisini hizmete açtı.

BAKAN EKER'DEN DENİZLİ'YE MÜJDE
BAKAN EKER'DEN DENİZLİ'YE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 16:01:03
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 18:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?