7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Bakan Ertuğrul Günay, Denizli'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Frankfurt Kitap Fuarı'nda Fazıl Say ve bazı sanatçıların Türkiye'yi temsil etmesi yönünde gelen talepler olduğunu belirterek, "Bu talepleri destekliyor, bu sanatçılarımızın Türk dili ve Türk kültürüne yapacakları katkıyı bizden esirgemeyeceklerine inanıyorum" dedi. 

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangası tarafından karşılanan Ertuğrul Günay, Denizli Valisi Hasan Canpolat'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Günay, turizmcilerin dolar kurunun artırılması yönündeki talepleri ile ilgili sorusuna şöyle karşılık verdi: "Turizm sektöründe gelirler döviz yani yabancı para üzerinden, giderler de Türk Lirası üzerinden. Türk Lirası'nın fazla değerli olduğuna ilişkin yakınmalar var. Turizmciler de bu yakınmayı paylaşıyor. Dengeyi taşımak zorundayız. Hem enflasyon artması hem Türk parası hızla geçmiş yıllarda olduğu gibi değerini yitirmesin istiyoruz. Bir yandan ithalat ihracat rejiminde ve turizm gelirlerinde gelirimiz artsın ve denge sarsılmasın istiyoruz." 

Önümüzdeki süreçte turizmcileri rahatlatacak bazı düzenlemeler yapılacağını, Türk Lirası'nın değerini azaltmak yerine başka düzenlemeler getirmeye çalışacaklarını belirten Günay, şöyle konuştu: "Bunlardan biri kış mevsiminde istihdamı kolaylaştırmak. Hükümetin geçen dönem yaptığı ve şimdi yürürlüğe girecek bir başka katkı var. Turizmde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşüyor. Yılbaşı itibariyle bu uygulama başlayacak. Gelecek dönemde başka uygulamalarla, hem turizm sektöründe ziyaretçi sayısının artması hem gelirlerin artması konusunda çalışmalar yapacağız." 

Ertuğrul Günay, Kültür Bakanlığı'nın Frankfurt Kitap Fuarı için Fazıl Say'a teklif götürüp götürmediği yönündeki soruya şöyle karşılık verdi: "Frankfurt Kitap Fuarı bizim desteklediğimiz bir sivil toplum girişimi. Bakanlığımızın ilgilileri ve yetkilileri ile Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki çalışmayı, etkinliği destekleyoruz." 

Türkiye'deki bütün yayın dünyasını bir çatı altında, Türkiye logosu altında bir stantda, bir birlik altında toplamaya çalıştıklarını anlatan Günay, şöyle konuştu: "Yayın dünyasının her kesimini oluşturan bir girişimci kurul var. Bu arkadaşlarımız, Türkiye'yi dünyada sanat alanında temsil edecek isimlerin burada bulunmasını sağlamaya çalışıyor. Nobel Ödülü alan Orhan Pamuk, dünyada tanınmaya başlayan Elif Şafak ve diğer yazarlarımız var. Sanat dünyamızda önde gelen isimlerden Fazıl Say gibi isimlerin bizimle olması gibi talepler var. Biz bu talepleri elbette destekliyoruz. Arkadaşlarımız orada bulunurlarsa, Türk dili ve Türk kültürüne önemli katkı yapacaklar. Bunu bizden esirgemeyeceklerine inanıyorum." 

Ziyarette Denizli Valisi Hasan Canpolat, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, cam plaket, Yatağan Palası ve el dokuma atkı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 17:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?