3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bakan Kavaf, Buldan Festivali'ne katıldı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de 9. Uluslararası Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali etkinliklerine katıldı.

AK Parti Kadın Kolları'nın Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe ve 9. Uluslararası Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali etkinliklerine katılmak üzere Denizli'ye gelen Devlet Bakanı Kavaf, ilk olarak Denizli Belediyesi'ni ziyaret etti.

Burada Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından karşılanan Kavaf, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en köklü ve en kapsamlı teşvik programını kendi hükümetlerinin gerçekleştirdiğini ifade ederek, KOBİ'ler ve yeni yatırımlar konusuna bakıldığında diğer bölgelere sağlanan haklar ve teşviklerden Denizli'nin de yararlanacağını söyledi. Yeni teşvik programının istihdamı arttırmaya ve işsizliği önlemeye yönelik olduğunu belirten Bakan Kavaf, programın uzun vadede işsizliği önlemek ve istihdamı artırmak yönündeki etkilerinin Denizli'de de görülmeye başlanacağını kaydetti. Daha sonra 9. Uluslararası Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali'nin son gününde düzenlenen Altın Mekik Dokuma ve Tasarım Yarışması ödül törenine katılan Bakan Kavaf, Buldan Çarşısı'nı da gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Kavaf yaptığı konuşmada, Denizli'ye gelenlerin mutlaka görmek istedikleri iki yerden birisinin Pamukkale, diğerinin de Buldan olduğunu belirterek, "Buldan'da her ev bir bacasız sanayidir. Buldan, dokuma kültürünün yanı sıra doğasıyla da muhteşem bir güzelliğe sahip. Buldan'da düzenlenen festival ve dokuma yarışması ilçeyi dünyaya açacak bir girişimdir" dedi.

Konuşmaların ardından Altın Mekik Dokuma ve Tasarım Yarışması'nda birinci olan Mehmet Sabri Köksal'a altın mekik ödülü Bakan Kavaf, ikinci olan Selahattin Kaçanoğlu'nun temsilcisine gümüş mekik ödülü Vali Erkmen ve üçüncü olan Mehmet Tuncer'e gümüş mekik ödülü Kaymakam Ahmet Erdoğdu tarafından verildi.

Bakan Kavaf, akşam saatlerinde Çamlık Mesireliği'nde düzenlenen Çevre Festivali'ne katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?