2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakan Kavaf Çivril'de okul açtı

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE OKUL AÇTI

Denizli'nin Çivril ilçesinde hayırseverliğiyle tanınan Kadir Kameroğlu, yeni yaptırdığı ilköğretim okulunu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte açtı.

Yeni yapılan Kamaroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci katıldı. Okulun açılış töreninde konuşan hayırsever iş adamı 75 yaşındaki Kadir Kameroğlu Çivril'e yedinci okulu yaptırmanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek,

"Çivril'de eğitimde sorunun bittiğini düşünüyoruz. Yaptırdığım hiçbir okulu gider olarak gösterip vergi indirimi yaptırmadım. Çünkü, ben imkanı olan herkesin eğitime katkıda bulunmasını arzu ediyorum. Bilindiği üzere, Çivril Devlet Hastanesi depreme dayanıksız. Çürük hastanenin en kısa zamanda yıkılıp yenisinin yapılması ya da mevcut binanın güçlendirilmesi gerekiyor. Ama benim param bitti. Param bitmemiş olsa kesinlikle yeni hastane yaptırırdım. Devletimiz güçlü. Lütfen Çivril'i çürük binadan kurtarın"

dedi.

Kavaf da Kadir Kameroğlu'na plaket verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Nüfusumuzun yüzde 27'si 15 yaşının altında. Bu kesim eğitime en fazla ihtiyacı olan kesimdir. Geleceğin beyin gücünü oluşturacak nesillerin yetiştirilmesi bizlerin en önemli görevidir. Cumhuriyet döneminde eğitim adına en büyük seferberliği Atatürk başlattı. İkinci büyük eğitim seferberliğini de iktidarımız başlatmıştır. Bunu yaparken de en büyük desteği hayırseverlerimizden görüyoruz. Denizli'de son sekiz yılda 107 yeni okul yapıldı.

532 okul bakımdan geçirildi, 218 okulda güçlendirme çalışması yapıldı. Kadir Kameroğlu ile ailesini bir kez daha kutluyorum" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen'de hayırseverlerin katkıları sayesinde Çivril'in eğitiminde hiçbir fiziksel sorunun kalmadığını belirtti.

Konuşmaların ardından Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılış kurdelası kesildi. 225 öğrencinin öğrenim gördüğü 14 derslikli okulun yapımı için hayırseverin 800 bin TL harcama yaptığı öğrenildi.

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE OKUL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 17:15:00
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?