3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bakan Kavaf Denizli'de

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mardin'in Bilge köyünde yaşanan vahşetin üzücü olduğunu, devlet olarak oradaki vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Yeni kabinede Devlet Bakanlığı görevine atanan Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, memleketi Denizli'ye bakan olarak ilk ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz ve diğer protokol üyeleri tarafından Denizli girişinde karşılanan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra Denizli Valiliği'ne geçene Bakan Kavaf, burada valilik şeref defterini imzaladı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bakanlık görevinin kendisi ile birlikte tüm Denizlililere verildiğini söyledi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu ve hayatını kaybedenlere başsağlığı dilediğini belirten Bakan Kavaf, "Hukuk devletinde yaşıyoruz. İnsanların kendi aralarındaki problemlerini konuşarak, uzlaşarak ya da hukuki kanallardan çözmeleri gerekir. Doğru olanı da budur. 21.yüzyılda bu tip kan davalarının ya da bu tip vahşet görüntülerinin yaşanıyor olması hepimizi üzüyor. Geçmişe göre bu tür olaylar azaldı ama gönlümüz bunların hiç olmamasından ve yaşanmamasından yana" dedi.

Olayın duyulmasının ardından hemen bölgeye ekiplerin gönderildiğini belirten Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Şu anda 30 kişilik bir ekibimiz orada. Sosyal hizmet uzmanı, uzman doktor, psikolog ve bakıcı annelerimiz ile destek hizmeti veren elemanlarımız orada annesiz babasız kalan çocuklara rehabilitasyon hizmeti veriyor. Aynı zamanda fiziki ihtiyaçları da karşılanıyor. Annesiz,
babasız, kimsesiz kalan çocukları kurumlarımıza almak için girişimlerde bulunduk. Ancak oradaki çocukların korunmalarını akrabaları üstlendi. Kendi yanlarında kalmalarını tercih ettiklerini söylediler. Akrabalarının rızası olmadan, velilerin rızası olmadan çocukları kurumlara alamıyoruz. Ama çocuklarını bize emanet etmek istediklerin de, biz çocukları kendi kurumlarımızda kendi sorumluluğumuza alarak, onların normal bireyler olarak hayata uyum sağlamaları ve eğitim hayatlarının devamı noktasında gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Ekiplerin orada olduğunu ve her şeyin kontrol altında olduğunu belirten Bakan Kavaf, "İnsanlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Çocukların ve ailelerin oradaki atmosferden kurtulmak için ana okulu talebi olmuştu. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu uzmanları da bölgede. Mardin Valisi ile birlikte oradaki atıl bir binayı tanzim edip, düzenleyerek anaokuluna çevirdik. Pazartesi günü çocuklar evlerden, o büyüklerin arasındaki gergin ortamdan uzaklaştırılarak ana okulu haline getirilen binada eğitimlerine devam edecekler. Pazartesi günü Bilge köyünde okul zili çalacak. Çocuklarımız normal hayata dönecekler" diye konuştu.
Ziyarette, Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a plaket vererek, görevinde başarılar diledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf daha sonra Denizli Belediye Başkanlığı ve AK Parti Denizli İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 20:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?