2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakan Kavaf Denizli'de

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nun temeli Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katımıyla atıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nun temeli Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyelerinin katılımı ile atıldı. 3 Milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan Yüksekokul, 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Yüksekokulun 2010-2011 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Temel atma törenine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, amaçlarının uzun dönemde burada yabancı öğrencilerinin de okuyacağı bir kampüs teşkil etmek olduğunu söyleyerek, "Temelini atacağımız okulun adı yüksekokul ancak fakültelerde okuyan ve yabancı dil öğrenmek için hazırlığa giden öğrencilerin okuyacağı bir bina olacak. Üniversitenin kritik bir binası olacak. Burada okuyan öğrenciler, hem hazırlık sınıfı okuyacak hem de üniversite ile ilk kez burada tanışacaklar. Burada her yıl yeni bir yabancı dil

öğretimine başlatma vizyonumuzun bir parçası. Burada İngilizce'den sonra Fransızca, Almanca, İspanyolca, Çince, Japonca, Güney Korece, Arapça dilleri teker teker devreye girecek ve seçmeli ders olarak okutulacak" dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise "Üniversitenin büyümesi ve gelişmesi anlamında çok önemli bir adım. 31 bini bulan öğrenci sayısı küçümsenmeyecek bir rakam. Gün geçtikçe bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Önemli olan burada yetişen çocuklarımızın ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan gençler olarak yetişmesi. Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, arife günü Çardak Havaalanı'nın serbest statüye geçmesi konusunun sonuçlandığını ve Çardak Havaalanı'na yabancı uçakların da inebileceğini ve Charter seferlerinin de düzenlenebileceğini ifade etti.

Törende konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise Denizli'nin markalaşmasında PAÜ'nün önemli bir rol oynadığını söyleyerek "Mal, hizmet, sermaye ve bilginin sınırsız dolaştığı bir dünyada, dil bilmeyen insanların sürecin içinde yer alması, aktif rol oynaması artık mümkün görünmüyor. Onun için insanların bir, iki, üç dille kendilerini daha zenginleştirmiş güçlü figürler olarak, iş dünyasının akademik hayatın içinde yer alması kaçınılmaz. Üniversitelerimizin yeni yetişen gençlerimizin bu anlamda daha

güçlü bireyler olarak yetişebilmeleri için bir ve birden fazla dili öğrenme ve kullanabilme konusunda desteklemek adına Yabancı Diller Yüksekokulu ve bunun bünyesinde yer alacak yabancı dil öğreten birimlerle desteklemeleri son derece sevindirici" dedi.

Konuşmaların ardından PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun temeli Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı.

BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE
BAKAN KAVAF DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 17:37:02
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?