2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakan Kavaf'a oya işlemeli fes

BAKAN KAVAF OYA İŞLEMELİ FES GİYDİ

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin basın toplantısına katıldı, Tavas yöresinde kadınların düğün ve bayramlarda giydiği oya işlemeli fes giydi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Denizli'ye geldi. Kavaf, önce Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında 10.'su düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin tanıtım toplantısına katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından belediye girişinde karşılanan Kavaf, zabıta tören mangasını selamladı. Daha sonra Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki

toplantıya katılan ve burada Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin festival ile ilgili konuşmalarını dinleyen Kavaf, Tavas ve yöresinde yaklaşık 400 yıldır kadınların bayram ve düğünlerde başına taktığı oya işlemeli fes taktı. Fesi kendisi alarak takan Kavaf, daha sonra Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci ile halk oyunları ekibinden bir bayan ve bir erkek oyuncuyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

DENİZLİ BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf daha sonra Anemon Otel'de Sosyal Güvenlik Müdürlüğü (SGK) tarafından düzenlenen 'Denizlimizi Ayakta Tutanlar Plaket Töreni'ne katıldı. SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in kısa konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Türkiye'nin ekonomisi son 8 yıllık dönemde önemli bir büyüme gösterdi. Bu büyümenin içerisinde elbette Denizli'nin de ürettikleri ve ihracat ettikleriyle önemli bir payı var" dedi.

Denizli'nin her zaman olduğu gibi çok çalışan, üreten daha çok üretmek, daha çok büyümek noktasında da dinamizmini aşağıya düşürmeyen bir şehir olduğunu belirten Kavaf, şöyle konuştu: "Bunda elbette Denizli'nin Denizli insanının dinamik, girişken, girişimci ve üretken yapısının çok büyük etkisi var. Denizli bizler için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Siyasi zeminde, yurt içi ve yurt dışında üretime katkısı, gelişmişliği ve bu konudaki insanımızın üstlenmiş olduğu ulusal ve bireysel sorumluluklardan her

zaman göğsümüz kabararak söz ediyoruz. Sadece ekonomide devlete karşı sosyal güvenlik primi, vergi ve bu sorumluluklarını yerine getirmekte değil sosyal sorumluluk alanında da Denizli her zaman örnek olan bir şehir."

PLAKET VERİLDİ

Törende 2009 yılında en yüksek prim ödeyen Menderes Tekstil, Selin Tekstil, Denizli Cam, Dentaş Kağıt Ambalaj, Erbakır, Küçüker Tekstil, Zorlu Home Tekstil, Denizli Çimento, Gamateks Tekstil, Ozan Tekstil, Gökhan Tekstil, Deniz Tekstil ve Nesa Tekstil'e Bakan Kavaf, Vali Erkmen, Belediye Başkanı Zeybekci ve SGK İl Müdürü Ayhan Dorum tarafından plaketleri verildi.

Törende ayrıca Bakan Kavaf tarafından Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve Dr. Rıdvan Erdemir'e SGK'ya katkılarından dolayı plaket verildi. 30 yılı aşkın faaliyet gösteren ve SGK'ya müeyyidelerini eksiksiz yerine getiren Otuzbir Kimya ve Montan Madencilik şirketleri yöneticileri de plaketle ödüllendirildi.

BAKAN KAVAF OYA İŞLEMELİ FES GİYDİ
BAKAN KAVAF OYA İŞLEMELİ FES GİYDİ
BAKAN KAVAF OYA İŞLEMELİ FES GİYDİ
BAKAN KAVAF OYA İŞLEMELİ FES GİYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 14:21:01
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 12:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?