2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakan Kavaf'tan ilk ziyaret

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de huzurevini ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Devlet Bakanı Kavaf, Denizli Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaretinin ardından Pamukkale Yolu üzerinde bulunan huzurevi ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı ziyaretlerinin ilkini huzurevine gerçekleştiren Bakan Kavaf, burada yaşlılarla tek tek tokalaşarak hatırlarını sordu.

Huzurevinde kalan ve 2004 yılında evlenen Süleyman-Hacer Saylan çiftiyle uzun süre sohbet eden Kavaf, Hacer Saylan'ın elini öpüp, Anneler Günü'nü kutlayarak çiçek verdi. Yaşlıları ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hizmet için göreve geldiklerini belirterek, "Ben de evlat sahibi bir anneyim. Devletin esas görevi, çocuğuna, yaşlısına, hastasına, engellisine ve özürlüsüne sahip çıkmaktır. Kendi ayakları üzerinde duramayan
ya da kendine yetemeyen insanlara sahip çıkmaktır. Çocuklarımıza bu hasleti mutlaka aşılamamız gerekir. Sizin rahat ve konfor içerisinde yaşıyor olmanızı görmek beni çok sevindirdi" dedi.

Huzurevi ziyaretinin ardından 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'na geçen Kavaf, kendisini kapıda karşılayan çocuklardan Efe'yi kucağına alıp sevdi. Daha sonra çocuk yuvasının bebek bölümüne geçen Bakan Kavaf, burada kimsesiz küçük bebekleri sevip, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 20:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?