5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Bakan Koç Denizli'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya gezisi dönüşü Denizli'ye gelerek Pamukkale'de incelemelerde bulundu. Bakan Koç, tepkilere neden olan ören yeri gelirlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarılması konusunda hukukun gereğini uyguladığını söyledi. 

Sabah saatlerinde konakladığı Denizli Polisevi'nden ayrılarak Pamukkale'ye giden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilk olarak Kocaçukur'u inceledi. Burada Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Kocaçukur hakkında Bakan Koç'a bilgiler verdi. İncelemesinin ardından travertenlerin bulunduğu bölgeye çıkan Bakan Koç, burada da Pamukkale hakkında bilgi aldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen gezisini yaya olarak sürdüren Koç, travertenlerin bulunduğu yerdeki müzeyi gezdi. Burada gazetecilerin ören yeri gelirlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarılmasındaki tepkilerin sorulması üzerine, hukukun gereğini yerine getirdiğini söyleyen Koç, "Konuşma sırası bende. 

Ben ne yaptıysam hukukun gereğini yaptım. Hukukun dediğini de yapmaya devam edeceğim. Eğer hukuki yaptığım hususlarda hukukun gereğini yaptığımdan dolayı suçlayarak haber ve yorum yapacaksanız devam edin. 'Biz iktidara geldiğimiz zaman hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Hukuken ve performans açısından neler olduğunu görün ve ondan sonrada elinizi vicdanınıza koyun. Burası hukukun yönetiminde tekrar ele alınacak. 1989 yılından beri buranın gelirleri hukuk dışı olarak verilmiş. Kimseyi suçlamıyorum" dedi. 

Ören yerine araç girmesinin yasaklanması konusunda da bilgiler veren Bakan Koç, "Arkadaşlar ben efe adamım. Kimseye pabuç bırakmam. Hukuki olarak yaptığım her şeyin arkasındayım. Koruma kurulları karar veriyor. Ören yerine araç girmeyecek. Vali geliyor tatbik ediyor, bu ilk tatbikatımız. Yaşlıların gezdirilmesi için alternatif olan küçük minibüslerde olmadığı için yasağın geldiği bu ilk günde vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Tepkilerinde de haklılardır. Ben de hiç seslenmedim. Sayın Valimizde izah etti" diye konuştu.
Jeotermal turizm içinde çalışmaların başlayacağını söyleyen Bakan Koç, "Hesaplaşmaya girersem benim hukukende elim güçlü, ama ben hesaplaşmadan yana değilim. Hukukun gereği neyse yapılır. Efes, Hierapolis, Nysa gibi yerler bizim fevkalade önem vermemiz gereken yerler. Efes'ten bu tarafa yalnız tarih ve kültür turizmi açısından değil kış turizmi ve Aydın, İzmir, Denizli arasında da termal turizmi için burayı ihya etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Bakan Koç, gezisinin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 15:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?