2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakanlar sağlık için yürüdü

BAKANLAR BİNLERCE VATANDAŞLA BİRLİKTE SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

Denizli'de düzenlenen 'Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun Yürüyüşü'ne katılan Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak ve Selma Aliye Kavaf, binlerce vatandaşla birlikte yaklaşık 4 kilometre yürüdü.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında düzenlenen 'Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun Yürüyüşü' büyük katılımla yapıldı. Denizli Valiliği önünden başlayan yürüyüşe, yağan yağmura rağmen genç yaşlı, kadın erkek binlerce kişi katıldı. Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak ve Selma Aliye Kavaf'ın yanı sıra Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet

Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç da, Denizli Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı organizasyonda vatandaşlar bakanlara büyük ilgi gösterirken, bazı vatandaşlar balkondan yürüyüşe alkış tuttu, bazıları da bakanlara çiçek verdi. Yürüyüş İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı'na kadar devam etti.

Devlet Bakanı Özak, Denizli'nin yaşlısı genciyle her kesimden, her yaştan, valisiyle, belediye başkanıyla yürüdüklerini belirterek, "Bu proje çok güzel. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak diyorum ki, spor yaparsak hem sağlık sorununu asgariye indiririz, hem hoşgörülü oluruz, güler yüzlü oluruz, kararlı oluruz, daha sağlam vücuda sahip oluruz, paylaşımcı oluruz ve daha demokrat oluruz. Bu bakımdan tüm yerel yönetimlerin buna önem vermesi gerekir. Çocukların taşıdıkları pankartların hepsi bizim için bir hedef. Spor yapıp sağlıklı kalmalıyız. Ne kadar çok spor yaparsak, hastaneye o kadar az gideriz. Ruhsal ve fiziksel olarak spor bizi iyi düzeye getirir. Spor gelişmişliğin bir göstergesi" dedi.

Devlet Bakanı Kavaf da, organizasyonu yapanlara teşekkür ederek, "Spor, dostluğun, kardeşliğin en temel şartı. Her koşul ve şartta spor yapılabileceğine inanıyorum. Denizli Belediye Başkanı'na ve Bakan Özak'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci ise, insanların masa başında oturup hiçbir hareket etmesin diye yaratılmadığını belirterek, "İnsanların vücudu hareket etsin ve çalışsın diye yaratıldı. Böyle olmadığı için birçok hastalık ve zorlukla yaşıyor. Biz Denizli Belediyesi olarak bu şehirde her yerde spor yapılması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

BAKANLAR BİNLERCE VATANDAŞLA BİRLİKTE SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 19:23:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?