3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bakkal: Sahada 11 aslan vardı

Denizlispor Eskişehirspor'u 3-2 mağlup ederek ligde kalma yolunda rahat bir nefes aldı.

Turkcell Süper Ligi'nin 30.haftasında kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor, mağlup duruma düşmesine rağmen maçı kazanmasını bildi. Sıcak bir havada ve yaklaşık 15 bin taraftarın izlediği karşılaşma öncesinde, hafta içinde Diyarbakır Lice ve Şemdinli'de şehit düşen 10 askerimiz için saygı duruşunda bulunulurken, Denizlisporlu binlerce taraftar kale arkası tribününde hep birlikte Türk Bayraklarını açtı. İlk golü yemesine rağmen 2-1 öne geçen, daha sonra beraberlik golünü yiyen ev sahibi Denizlispor, Çağlar'ın maçın bitimine az bir süre kala yaklaşık 35 metreden attığı nefis frikik golüyle galip gelmesini bildi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Denizlisporlu futbolcular galibiyet sevincini 90 dakika boyunca kendilerine büyük destek veren taraftarlarıyla paylaştı. Denizlispor bu galibiyetiyle puanını 35'e çıkardı.

Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, başta taraftarlar olmak üzere kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek, "Maçta inanılmaz bir coşku vardı. Bu coşkuyu geri çeviremezdik. Sahada mücadele eden ve sonradan giren 11 aslan vardı. Sonradan girenler çok büyük katkı sağladı. Çok inançlıydık. Çok kritik bir dönemdeyiz. Herkesin birlik ve beraberliğine ihtiyacımız vardı. Bunu da sağladık" dedi.

İyi oynadıklarını ama ucuz goller yediklerini ifade eden Mesut Bakkal, "Ama önemli olan maçtan galip çıkmaktı. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Galibiyetin baş mimarı onlardır. Galip geldik ama hiç bir şey bitmedi ve bitmeyecek. Bu birlik ve beraberlik bizi iyi bir yerlere getirecektir" dedi.
Denizlispor'un kalecisi Özden maça çok iyi konsantre olduklarını belirterek, "Kazanacağımızı biliyorduk ve öyle oldu. Mağlup duruma düşmemize rağmen galip gelmesini bildik. Bu mücadeleyi gösterdiğimiz sürece sıkıntı çekmeyiz. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Bu maçı düşünmeye başlamamız gerekiyor" dedi. Denizlispor'un kaptanı Fatih Yiğen, galip gelmelerine rağmen ligde rahat bir konuma gelmediklerini belirterek, "Rahatlamamız için Fenerbahçe maçını kazanmamız gerekir. Bugün aldığımız galibiyet çok önemli. Galibiyeti taraftarlarımıza, teknik heyete ve taraftarlara hediye ediyoruz" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde bulundukları konum itibariyle bu maçtan puan ya da puanla dönmeleri gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Takımın oyunundan memnunum ama 2 deplasman maçında yaptığımız bireysel hatalar sebebiyle basit goller yiyoruz. Deplasmanda goller atıyoruz ama basit goller yiyoruz. Girdiğimiz gol pozisyonlarını da değerlendiremiyoruz. İyi futbol oynadık. Eksik oyuncularımızı da bugün aradık. Onlar olsaydı takıma katkı sağlarlardı. Herşey bitmedi.
Ben ümidimi kesmedim. Önümüzde 4 maç var. Takımın mücadelesinden memnunum ama hata yapmamamız gerekiyor. Geride kalan 4 maçı kazanarak ligde kalmak istiyoruz. Bunu da başaracak gücümüz var" dedi.

Eskişehirspor kalecisi Sinan, 85.dakikada frikikten yedikleri gol sebebiyle çok üzgün olduğunu belirterek, "Bin defa vurulsa bir defa top oraya giderdi o da benim şanssızlığım oldu. Barajı 3 kişiyle kurdurabilirdim ama ceza alanı içinde bir kişi fazla olalım diye 2 kişilik baraj kurdurdum. Çok üzgünüm. Buradan bir puan alabilseydik çok iyi olacaktı. Bundan sonra oynayacağımız Antalyaspor maçını kazanarak ateş hattından çıkmak istiyoruz" dedi.

Eskişehirspor kaptanı Sezgin, mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, "Maçın başında öne geçmemize rağmen bunu koruyamadık. En azından bir puan almak istiyordik ama olmadı. Ligde artık geri dönüşü olmayan maçlar oynuyoruz. İnşallah haftaya kendi sahamızda Antalyaspor'u yeneceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?