2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakkal o maçı unutamıyor

Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 1986-1987 sezonunda Beşiktaş'ı şampiyonluktan ettikleri maçın öyküsünü anlattı.

Turkcell Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Denizlispor'da hazırlıklar sürerken, 22 yıl önce Denizlispor'da futbolcu olarak görev yapan ve İstanbul'da Beşiktaş'la 1-1 kalarak Siyah-beyazlıları şampiyonluktan eden kadroda yer alan teknik direktör Mesut Bakkal, o günü dün gibi hatırlıyor.

1986-1987 sezonunda Beşiktaş ve Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesinde çekiştiğini ve son maçtan bir önceki maçta Beşiktaş'la deplasmanda karşılaştıklarını belirten Mesut Bakkal, "Ligin sondan bir önceki maçıydı. Beşiktaş ile Galatasaray şampiyonluk mücadelesinde çekişiyordu. Ali Sami Yen Stadı'nda Beşiktaş'la oynayacaktık. Bizi yenseler şampiyon olacaklardı. İyi mücadele ettiğimiz bir maçtı ancak 1-0 mağlup durumdaydık. Maçın 86. dakikasında frikik kazanmıştık. Topun başında ben, Mahmut ve Erol vardı. Erol'un da maçtan 3 gün önce Perşembe günü çocuğu dünyaya gelmişti. Erol bize 'Çocuğumun hatırı için ben vurabilir miyim?' diye sordu. Biz de kabul ettik. Beşiktaş barajında
Ulvi, Samet Hoca falan vardı. Barajdakilerin 'Son dakika golü olursa çıkaramayız' konuşmalarını duyuyordum. O zamanlar Beşiktaş'ın çok iyi bir kadrosu vardı. Fikret, Feyyaz, Ulvi, Samet, Kadir gibi oyuncuları vardı. Kaleci de Jurkoviç'ti. Ben topun üstüne bastım çekildim ve Erol topa vurdu. Çok güzel bir gol oldu. Seyirci birden sustu. Büyük sevinç yaşadık ama sahadan da zor çıktık. O yıl ben futbolcuyken Denizlispor-Beşiktaş oynadı. Şimdi de ben hocayken karşılaşacağız. Valla ne olacağını ben de bilmiyorum" dedi.

Beşiktaş maçında kendi işlerini yapacaklarını belirten Mesut Bakkal, "İnsanlar burada maçı bırakacağımızı falan sanıyor. Belki böyle düşünmeleri doğal. Ama böyle bir şey yok. Benim takımım genç bir takım ve moral motivasyonu yüksek. İyi bir maç olacak. Yine gündemi belirleriz diye düşünüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?