2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bakkalın umudu Ramazan'da

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren bakkalların, Ramazan ayındaki paket satışlarla rahatlayacağını umduklarını söyledi.


Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, son zamanlarda büyük ekonomik sıkıntılar çeken bakkal esnafının Ramazan ayında rahatlamak için çeşitli yöntemler geliştirdiğini söyledi. Erol Tüzen, gıda paketi dağıtacak olan hayırseverlere uyarıda bulunarak, "Hayrı yaparken evinizde ne yiyip içiyorsanız aynısını hazırlatıp dağıtmakta çok büyük fayda var. Çünkü, içinde yenilip içilmeyecek maddeler de olabiliyor. Çayın demi çıkmıyor, fasulye pişmek bilmiyor. Bunun gibi şikayetler de alıyoruz. Paketlerinizi bakkaldan gözünüz göre göre hazırlatabilirsiniz. Hem de bakkallar mahallede bulunan fakirleri bilir. Evini gösterebilir. Fiyatları da kesinlikle yüksek değil" diye konuştu. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren bakkalların Ramazan ayındaki paket satışlar nedeniyle rahatlayacağını umduklarını kaydeden Tüzen, "Alışverişlerinizde mahalle bakkalınızı tercih edin. Çünkü, sabahın erken saatlerinden geç saatlerine kadar açıklar, sizin için çalışıyorlar. Mahalle bakkalınıza sahip çıkın" dedi.

Bu arada, gıda paketlerinin içine kahvaltılık ürünlerin hiç konmadığına da dikkat çeken Tüzen, "Vatandaş sahurda kahvaltı ediyor. Ama genelde hazır paketlerde kahvaltılık ürün olmuyor. Zeytin, bal, peynir, reçel ve yumurta gibi ürünlerden koyulursa fakirin sofrası zenginleşir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?