19
Nisan
2024
Cuma
DENİZLİ

Baklan'ın tek kadın fotoğrafçısı!

Denizli'nin Baklan ilçesinin tek kadın fotoğrafçısı olan Ayşe Özer (56), 35 yıldır fotoğraf çekerek geçimini sağlıyor.

Baklan ilçesinde; kadın kuaförü, fotoğraf stüdyosu ve tuhafiye mağazası bulunan Ayşe Özer, bölgenin tek kadın fotoğrafçısı olma özelliğine sahip. Evli ve 4 çocuk annesi olan

Özer, 35 yıldır bölgede fotoğrafçılık yapıyor. Mesleğe bir gelinin gelin başını yaparken başladığını ifade eden Ayşe Özer, "Bir gün kuaför dükkanımda oturuyordum. Hafta sonu bir düğün vardı ve gelin başı yapmak için gelin bizim dükkana geldi. Gelin başını yaparken gelinin ağladığını gördüm. Kendisine neden ağladığını sordum ve gelin düğünün çekilmesi için fotoğrafçı bulamadığını söyledi. Benim de o dönemde küçük bir makinem vardı ve geline ağlamamasını, düğününü kendimin çekeceğini söyledim. Ardından akşam düğüne gittim ve küçük makinemle düğünü çektim. Daha sonra beni o düğünde gören vatandaşlar sürekli düğünlere beni çağırmaya başladı" dedi.

Fotoğraf çekmenin kendisine büyük bir mutluluk verdiğini ifade eden Özer, 35 yıldır fotoğrafçılık mesleğini Baklan ve köylerinde sürdürdüğünü söyledi. Mesleğini daha sonra 4 çocuğuna ve eşine öğrettiğini belirten Ayşe Özer, "4 çocuğum da fotoğrafçı oldu. Bunun yanında eşim de emekli olduktan sonra yanımda kameraman olarak başladı. İkimiz karı koca düğünlere gidiyoruz ve ben fotoğraf çekiyorum, eşim de video görüntüsü alıyor" diye konuştu.

Kendisinin tüm Baklanlı kadınlara örnek olduğunu ifade eden Özer, "Benim ardımdan Baklanlı bayanlar bizler neden çalışmayalım dediler ve onlar da çalışmaya başladı. Şu anda ilçemizdeki birçok işyerini bayanlar işletmektedir. Evde oturan bayan yoktur. Çalışmayanı bile el işleri yaparak ev ekonomisine katkı sağlamakta" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2013 Perşembe 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?