2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bankacı-sanayici işbirliği

Denizli Sanayi Odası yönetimi, kentte faaliyet gösteren 52 bankanın şube müdürleriyle toplantı yaparak, global krizin yaratacağı olumsuzluklarda finans sektörü ile iş dünyasının koordineli hareket etmesi talebinde bulundu. 


Toplantı sonunda bankaların, sanayicilerden kredi alacaklarını zamanından önce talep etmemesi, finansman ilişkilerinde iyi niyetli olunması, zor durumda kalan şirketlerin bankalarla diyaloğa girmeleri ve borçların yapılandırılmasıyla, bu işlemler sırasında ticaret odası, sanayi odası, ticaret borsası, Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan bir heyetin arabuluculuk yapması kararları çıktı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz ve Saymanı Ömer Gök, Denizli Basın Merkezi’ndeki toplantıda alınan kararları açıkladı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, tüm dünyayı vuran küresel mali krizin, önümüzdeki aylarda Türkiye’yi ve Denizli’yi de yakından etkileyeceğini ve krizin reel sektöre yansımalarının bu yılın sonunda ve gelecek yılın ilk aylarında kendisini göstereceğini belirterek şunları söyledi:

Kriz gelmeden önlem aldılar
“Bu nedenle oda olarak kriz reel sektöre tam yansımadan, krizin etkilerini Denizli sanayii hissetmeden bu konuda önlemler almak için Denizli’de faaliyet gösteren 52 bankanın şube müdürleriyle biraraya geldik.Yaklaşık 3.5 saat süren toplantı sonunda banka müdürleri 2001 krizinde yaşanan kredilerin vadesinden önce talep edilmesi gibi bir uygulamanın olmayacağı konusunda taahhüt verdi. Bankacılar ayrıca, kredi kullandırma konusunda bir sıkıntı olmadığını, firmaların bankalarla ilişkilerinden dolayı likidite sorunu yaşamayacağını dile getirdi. Fakat banka müdürlerinin dikkat çektikleri bir nokta da firmaların bilançolarında dikkatli olmaları, kredi kullanımında bazı kısıtlamalar olduğu için, bundan sonra kredilerin daha dikkatli verileceği oldu.”

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?