7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Barajlar yağmura hasret

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mahmut Güngör, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşler yaşandığı, önümüzdeki dönemlerde içme ve sulama suyu ihtiyacında sıkıntılar yaşanacağını söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Yrd.Doç.Dr. Mahmut Güngör, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin Ege Bölgesi ve Denizli'yi de olumsuz etkilediğini açıkladı. Yrd.Doç.Dr. Güngör, kışın ortasında olunmasına rağmen güneşli ve sıcak havalar yaşandığını, kara hasret kaldığımızı söyleyerek, “Sanayileşme, fosil yakıtların kullanımı, bilinçsizce ormanların yok edilmesi ve insan etkileri sonucu ortaya çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliği, Türkiye'yi de tehdit etmektedir. 

Denizli'deki Adıgüzel, Cindere, Gökpınar ve Işıklı barajlarındaki su seviyelerinde ciddi oranda düşüşler yaşanıyor. Kışın ortasında olmamıza rağmen ne kar yağıyor, ne de yağmur. Önümüzdeki dönemde kar ve yağmur yağmazsa Denizli'de barajlardaki su seviyeleri daha da düşerek içme ve sulama suyu ihtiyacında sıkıntılar yaşanmasına neden olacak” dedi.

Denizli içme suyu ihtiyacının üçte ikisini sağlayan Gökpınar Göleti'nde önlem alınması gerektiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. Güngör, “Gökpınar Göleti'nden gelen suyu yaklaşık 200 bin kişi içme suyu olarak kullanıyor. Bu gölet bulunduğu yer itibariyle tehlikeli bir yerde, Antalya Karayolu gölete çok yakın, egzoz gazı ve diğer koşullar göleti kirletiyor. Ayrıca terör saldırısına da çok açık. Denizli Belediyesi göletin üzerini kapatarak önlem almalı” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 15:23:47
Güncelleme :23 Ocak 2007 Salı 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?