2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Barış elçileri sergi açtı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin yürüttüğü Barış İçin Barış Projesi kapsamında Denizli'ye gelen 5 ülkeden 24 genç fotoğraf sergisi açtı.


Turan Bahadır Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Şamil Çınar ve Mustafa Gökoğlan da katıldı. Sergide, Litvanya, Romanya, Portekiz ve Macaristan ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 24 gencin farklı zamanlarda çektiği 50 fotoğraf ve barış konulu çeşitli afişler yer aldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sergideki tüm eserleri tek tek inceledi. Gençlerle sohbet eden başkan Zeybekci, yeryüzünde kalıcı bir barış için gençlerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Sizler barışın elçisisiniz. Burada kurduğunuz dostlukları, kardeşlikleri ülkenizdeki arkadaşlarınıza da anlatmanızı istiyorum. Ancak o zaman barış projesi amacına ulaşır ve önyargılar ortadan kalkar" dedi.


Gençlerin 10 gün boyunca çeşitli yerlerde ve kampta çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin ücretsiz gezilebileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?