2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Barış elçilerinden Vali'ye ziyaret

Barış İçin Barış Projesi kapsamında Litvanya, Romanya, Portekiz ve Macaristan'dan gelen gençler Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret etti.


Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Eylem 1.1 Gençlik Projeleri kapsamında, 2008 yılı Dünya Kültürlerarası Diyalog Yılı olması sebebiyle 18-28 Eylül 2008 tarihleri Arasında "Barış İçin Barış" konulu proje kapsamında Denizli'ye gelen gençleri valilik toplantı salonunda kabul etti. Proje hakkındaki fikirlerini açıklayan gençler, "Projemizi Avrupa Birliği'nden aldık. Projemizin konusu ülkeler arası diyalog. Amacımız farklı ülkelerle beraber zaman geçirmek, farklı evrensel sorunlarda çözüm üretmeye çalışmak. Bizler Denizli'de gördüğümüz konuk severlikten çok memnun kaldık. Her şey için teşekkür ederiz" dediler. Vali Yavuz Erkmen, böyle güzelliklerin paylaşısı esnasında yabancı konukları da sevgi ve barış ortamı içerisinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu projenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bazı şeyleri yaşamadan yalnız okuyarak çok iyi anlayamayabiliriz. Projeler, gençler arasında birbirlerini tanıma ve iyi bir arkadaşlık kurma fırsatı veriyor. Onun ötesinde kültür alış verişi anlamında gençlerin birbirini çok daha iyi tanımalarına vesile oluyor. Bizim devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihan'da sulh' sözü bizim için çok önemli. Yani biz hem Türkiye'de insanların barış içinde yaşamasını arzuluyoruz, hem de tüm dünyada insanların bir arada barış içerisinde yasamasını arzuluyoruz" dedi. En büyük dileğinin bu dostluğun yalnız burada bulunma süresiyle sınırlı kalmaması ve yaşam boyu dostluğun güzellikle devam etmesi olduğunu belirten Vali Ermen, "Umarım burada geçirdikleri süre içerisinde ülkemiz hakkında fikir sahibi oldukları gibi bizim geleneklerimiz, göreneklerimiz, kültürümüz konularında fikir sahibi olacaklardır. Denizli'nin görülmesi gereken o güzelliklerini de görme imkanı bulacaklardır. Denizli bir taraftan doğal güzellikleriyle öne çıkan, bir taraftan da binlerce yıllık kültürü bugüne taşımış olan bir il. Pamukkale, Laodikya, Tripolis gibi antik kentler görüldüğünde, eski uygarlıkların izlerini ve bugüne yansımasını çok rahat mukayese etme imkanı olacaktır. Onların ötesinde doğal güzellikleri de gösterecekler. Umarım ayrılırken bütün arkadaşlarımız güzel izlenimlerle ayrılırlar ve yalnız böyle projelerle değil, ne zaman arzu ederlerse buraya gelip bizim misafirimiz olarak burada kalabilirler. Kendilerini tekrar burada görmekten ve misafir etmekten mutluluk duyarız" dedi.


Yurt dışından gelen gençler ziyaretin anısına Vali Erkmen'e çeşitli hediyeler verirken, Vali Erkmen de gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?