2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Barış için geldiler

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Eylem 1.1 Gençlik Projeleri kapsamında, 'Barış İçin Barış' konulu bir projeyi gerçekleştiriyor.


Gençlik Meclisi'nin projesine destek veren Litvanya, Romanya, Portekiz ve Macaristan ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 24 genç Denizli'ye geldi. 2008 Dünya Kültürlerarası Diyalog Yılı olmasını iyi değerlendiren gençler, dünyada barışın sağlanmasına katkı için çeşitli projeler yürütüyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nün Cankurtaran beldesindeki tesislerinde kalan gençler barışla ilgili çalışmalar yürütüyor. Konuyla ilgili atölye çalışmaları, kültür geceleri ve gezi düzenlenirken, Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'nde fotoğraf çekimi yapan gençler Efes ve Kuşadası'nı da gezdi.


Türk kültürünün tanıtılması ve Türk misafirperverliğinin gösterilmesi amacıyla da tesislerde kına gecesi düzenlendi. Gençler, aralarından gelin ve damat seçerek ellerine kına yaktı.


Proje Eğitmeni Murat Çakar, Denizli gezisinin 10 gün süreceğini belirterek, "Burada farklı kültürlerden gençler bir araya gelerek ortak bir paydada birleşiyor. O payda da barış başta olmak üzere diğer birçok ortak yön. Irkı, dini, dili, cinsiyeti, siyasi veya başka görüşü ne olursa olsun insanlık adına barış adına ortak noktaları burada genişletmek istiyoruz. Bunu da başarıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?