2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Başarısız idareciler görevden alınacak

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, başarısız okul idarecilerini görevden alacaklarını söyledi.

ÖSS'de Türkiye genelinde ilk binin içinde yer alan Denizli Er-Bakır Fen Lisesi'nden 21 öğrenci, Er-Bakır Fabrikası İdari Tesisleri'ndeki toplantı salonunda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Er-Bakır Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erikoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı ve Er-Bakır Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci ile Er-Bakır Yönetim Kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Er-Bakır Fen Lisesi Müdürü Fikret Karatepe, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan okul müdürü Fikret Karatepe, Fen Lisesi'nin bu yıl onuncu mezunlarını verdiğini ve bu mezunlardan 50 öğrencinin tıp fakültelerine, 26 öğrencinin mühendislik fakültelerine, 3 öğrencinin diş hekimliği fakültelerine, 2 öğrencinin eczacılık fakültelerine ve 5 öğrencinin de işletme ve benzeri fakültelere yerleştiklerini söyledi.

Vali Erkmen, eğitime önem vererek Denizli'ye eğitim alanında güzide eserler kazandıran Er-Bakır A.Ş. yöneticilerine ve öğrencilerin yetiştirilmelerinde emeği geçen öğretmen, idareci ve ailelere teşekkür ederek, Denizli'de eğitim seviyesinin her geçen yıl arttığını söyledi. Denizli'nin ÖSS sınavlarında her yıl ilk dört ilin arasında bulunduğunu belirten Erkmen, "Bunu sağlayan okullarımızın başında da Er-Bakır Fen Lisesi geliyor. İlimizde eğitim alanında çıtanın yüksek olmasından memnunuz" dedi.

Denizli'de eğitim seviyesinin her yıl artması için idarecilere büyük görevler düştüğünü ve başarı oranının düşmemesi için bazı yaptırımlar uygulayacaklarının altını çizen Vali Erkmen, şunları söyledi:

"Üniversite sınav sonuçları açıklandığında okullarımızın başarı puanları belli oluyor. Bu puanları baz alarak okullarımıza bir hedef veriyoruz. Diyoruz ki; bu yılki puanınız bu. Önümüzdeki yıl bu puanın altına okulumuz kesinlikle düşmeyecek. Düştüğü takdirde, hiçbir yönetici arkadaşımız gücenmesin, kırılmasın, biz başarısız sayıp onları görevden alacağız. Bunu tüm okullarımıza tebliğ ediyoruz. Onun için bizim bir taraftan idare olarak geliştirdiğimiz bazı önlemler, bir taraftan öğretmen ve müdür arkadaşlarımızın gayreti, öğrencilerimizin gayreti ile inşallah biz sıralamadaki yerimizi kaybetmeden kalırız ve daha da üst seviyelere çıkarız diye düşünüyorum."

Konuşmaların ardından ÖSS'de Türkiye'de ilk bine giren öğrencilere ödülleri Vali Yavuz Erkmen, Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Er-Bakır Fen Lisesinden bu yıl mezun olan toplam 96 öğrenciden 65'i kız 31'i erkek. İlk binin içinde yer alan 21 öğrenciden de 13'ü kız 8'i erkek. İlk bindeki 21 öğrenciden 14'ü tıp fakültelerini tercih ederken, 7 öğrenci mühendislik fakültelerine yerleşti.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?