7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Başbakan işadamlarıyla biraraya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Denizlili işadamlarıyla bir toplantı yaptı.
Denizli Belediyesi İftar Çadırı’nda orucunu açtıktan sonra Feslikan Mahallesi 1009 Sokak’ta bulunan bir aileyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, daha sonra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin evinde bir süre dinlendi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Başbakan Erdoğan basına kapalı yapılan toplantıda, Denizlili işadamlarının sorunlarını ve isteklerini dinledi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapmadan Denizli’den ayrılan Başbakan Erdoğan’ın, işadamlarından sorunların ve isteklerin yerine gelmesi için zaman istediği öğrenildi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman İlgeri ise toplantıda çok net şekilde beklenen sürprizleri bulamadıklarını belirterek, "İstediğimiz şeyleri duyamadık ama bundan sonra net bir şekilde Başbakanımız’ın karar alacağına inanıyoruz" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Nail Kalemci de Başbakan Erdoğan’a somut öneriler sunduklarını ve somut cevaplar aldıklarını belirterek, "Tahminim Başbakan bu sorunların takipçisi olacak. Çünkü Denizli’yi ve Türkiye’yi çok seviyor. Toplantıdan mutlu ayrıldık. İyi bir toplantı oldu" diye konuştu.

Toplantıya katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise Denizlili işadamlarının Başbakan’a sorunları değil isteklerini ilettiğini belirterek, "Başbakan bu istekleri olumlu karşıladı.

Ancak zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bundan 3 yıl önce önünü göremeyen Türkiye, 2004 yılında yüzde 10’luk büyüme hedefini yakaladı. Karanlık bir ortamdan aydınlık bir ortama geçildi. Bu çok olumlu bir gelişme. Sayın Başbakan zaman içinde her şeyin daha iyi olacağını dile getirdi" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan toplantının ardından uçakla Ankara’ya hareket etti.

denizli
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 09:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?