2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Başhekimden annelere ziyaret

DDH BAŞHEKİMİ'NDEN ANNE VE ANNE ADAYLARINA ZİYARET

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural ile Bebek Dostu Birimi yetkilileri yeni doğum yapmış anneler ile anne adaylarından bebeklerine ilk 6 ay sadece anne sütü vermelerini istedi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla Başhekim Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Canural ile Bebek Dostu Birimi Sorumlu Hekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, Fatma Zeybekçi Doğum Servisi'nde yatan anneleri ziyaret ederek, anne adaylarını ve anneleri anne sütü hakkında bilgilendirdi. Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural ve Bebek Dostu Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Güneri İmren servisleri tek tek dolaşarak 'İlk 6 ay sadece anne sütü' sloganının yazılı olduğu bebek şekerlerini annelere hediye etti.

Anne sütü ile beslenmenin doğru olarak uygulanmasını sağlamak ve annelerin desteklenmesi amacıyla 1993 yılından beri 'Bebek Dostu' hastaneler arasında yer alan Denizli Devlet Hastanesi'nin, hamile ve yeni doğum yapmış annelere, anne sütünün faydaları ve bebek bakımı konularında eğitim vermeye devam ediyor. Her gün iki saat boyunca Denizli Devlet Hastanesi Bebek Dostu Birimi Gebe Eğitim Odası'nda 32 haftayı doldurmuş gebeler ile yeni doğum yapmış ve emzirme sorunu yaşayan annelere alanında uzman olan Bebek Dostu Birimi Eğitim Hemşiresi Nihal Söyleyici tarafından bilgi veriliyor. Eğitimlerde anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün sağılması ve saklanma koşulları, bebek bakımı ile ilgili merak ettikleri tüm konular ele alınıyor. Gebe Emzirme Odası'nda eğitim alamayacak durumda olan yeni doğum yapmış annelere ise yataklarında gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.

DDH BAŞHEKİMİ'NDEN ANNE VE ANNE ADAYLARINA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:58:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?