3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Başhekimden uyarı

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Başhekimi Op. Dr. Mithat Ekici, hastaları çalışanlara yardımcı olmaları konusunda uyardı.

Başhekim Op. Dr. Ekici yaptığı açıklamada, "Hastanemize oldukça fazla sayıda hasta geliyor. Bu yüzden hastalara da bazı sorumluluklar düşmekte. Bunların başında personelimize ve diğer hastalara karşı anlayışlı olmaları geliyor. Personelimizle karşılıklı anlayış içinde olunduğunda işlemler daha da kolay yapılacaktır" dedi. Açıklamasında hastanede yapılan yeniliklere de değinen Başhekim Ekici, "Bu yeniliklerin hepsi hastalarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için. Hastanemize alınan cihazlardan ve açılan ünitelerden tüm hastaların yararlanmaya hakkı vardır. Gelen hastalar işlemlerin sırası hakkında bilgi sahibi değillerse gerekli bilgilendirmeyi danışmalarımız yapacaktır. Hastanemizde numaratörlü sistem başlatılarak, sıra kargaşası önlenmiştir. Sırası gelen hasta doktorun odasına girerek muayene olmakta, böylece diğer hastalarla münakaşa da önlenmektedir" diye konuştu.

Hastaların üzerlerine bazı görevler düştüğünün de altını çizen Ekici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hastalar, görevli doktor ve hemşirelere sağlık durumuyla ilgili tam ve doğru bilgi vermelidir. Tüm sağlık çalışanlarımızla açık bir iletişimde bulunmaları ve iyimser bir yaklaşım içinde olmaları gerekli. Tıbbi personelle, kendilerine verilecek bilgilerde, sağlığıyla ilgili alınan kararlarda ve tüm konularda işbirliği içinde çalışmaları uygun olur. Verilen sağlık hizmetleri hakkında önemli konularda karar vermek gerekir. Diğer hastaların ve hasta yakınlarının haklarına saygı gösterilmesi, sağlık hizmeti veren kişilerin diğer hastalara ve topluma karşı olan etkin tedavi sağlama zorunluluğunun farkında olunması gerekir. Ayrıca hastalar hastaneye gelirken yanında en fazla 1 kişiyle gelirse hastanede fazladan kalabalık önlenmiş olacaktır."

Ekici, açıklanan konularda hastaların kesinlikle duyarlı olmasını isteyerek, "Biz sizlerin, en iyi sağlık hizmeti alabilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için gerekenleri yapmalısınız" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 14:41:24
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?