7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Basın Müdürü'nden 2. sergi

Denizli Belediyesi Basın Müdürü Zeki Akakça, 2. fotoğraf sergisini açtı. Denizli Belediyesi Basın Müdürü Zeki Akakça’nın fotoğraf sergisi, Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi İbrahim Çallı Sergi Salonu’nda açıldı.

Sergiyi daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla sanat eğitimi veren lisede açtığını belirten Akakça, "Amacım daha lise düzeyinde sanat eğitimi alan gençlerle sanatın bu dalı hakkında söyleşmek ve çalışmalarımı onlarla tartışmaktı. Bu konuda amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Zira gençlerin ilgisi ve katkıları bu görüşümü doğrular niteliktedir. Sergide değişik konuları içeren 50 dolayında fotoğrafım yer almaktadır. Fotoğraflarımda daha çok doğa, çevre, yaşam ve yaşam alanlarını konu ediniyorum. Bazen tarihi bir mekan, bazen kirletilmiş bir doğa parçası, bazen gelincik-papatya tarlasını görüntülemeyi yeğliyorum. Ama olmazsa olmaz tabii ki insan ve onun etki alanıdır. Dolayısıyla bu alanla ilgili görüntüleri ciddi bir şekilde ele alıp, ortaya koymaya çalışıyorum" dedi.

Zeki Akakça, fotoğrafa bakış açısını ise şu şekilde dile getirdi: "Öncelikle görüntülerimin belgesel karakterli ve estetik değer taşımasına önem veriyorum. Hareket noktam güzel olanın sonsuza kadar güzel kalması ve bu amaç uğruna çaba sarf edilmesidir. Bu düşüncelerle fotoğraf çekiyor ve takdiri izleyenlere bırakıyorum." Sergi 20 Aralık’a kadar açık kalacak.

denizli
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?