7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Başkan Zeybekçi, icraatlarını anlattı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, 8 ayda yaptıkları tasarruf sayesinde, belediyenin tarihinde ilk kez bankada parasının bulunduğunu söyledi.

Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği "Denizli’nin Gündemi" konulu toplantının konuğu olan Belediye Başkanı Zeybekçi, 8 aylık genel icraatlarını değerlendirdi. Belediyeyi tasarruf sayesinde 8 ayda zarardan kurtardıklarını kaydeden Zeybekçi, ayrıca belediyenin 42 trilyon lira olan borcunu yarıya indirdiklerini ifade etti. Özelleştirmelerin belediyeyi büyük yüklerden kurtardığını anlatan Zeybekçi, "Belediyeyi devir aldığımızda, orta vadeli ödenmesi gereken 42 trilyon borç vardı. Bugün bu borç yine orta vadeli ödenecek şekilde yarıya indirilmiştir. Sadece otobüslerin özelleştirilmesiyle yılda ortalama 6 trilyon lira bakım masrafı vardı. Amortisman ve işçi giderleri bunun dışındadır. Özelleştirme sonrası ise bu paralar bizde kalarak ihaleyi alan firmadan da 1 trilyon 500 milyar lira alacağız" diye konuştu.

8 ayda yaptıkları tasarruf sayesinde Denizli Belediye tarihinde ilk kez tasarruf yaptıklarını vurgulayan Zeybekçi, "Denizli Belediyesi’nin, tarihinde ilk kez bankada parası oldu. Bu parayı Ankara’daki ağabeylerimiz, amcalarımız göndermedi" dedi.

Denizli-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:09:39
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 16:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?