2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Başpehlivan öğrencilere güreşi anlattı

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI HÜSEYİN ÇOKAL YAĞLI GÜREŞİ ANLATTI

Kırkpınar Başpehlivanı Hüseyin Çokal, Yağlı Güreş ve Başarı konulu söyleşide öğrencilere yağlı güreşi anlattı.

Altın kemer sahibi Kırkpınar Başpehlivanı Hüseyin Çokal Denizli Kayhan Zehra-Nihat Moralıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileriyle söyleşide buluştu.

Okul tarafından düzenlenen Yağlı Güreş ve Başarı konulu söyleşi öncesi 8’inci sınıf öğrencilerinden Büşra Balhan yağlı güreşlerin tarihçesi, İdris Yıldız Kırkpınar güreşlerinin tarihçesi, Muzaffer Aksoy 'Kel Aliço', Tuğba Yüksel de 'Koca Yusuf' hakkında bilgi verdi.

Yağlı güreş malzemeleri olan zembil ve kıspetin tanıtılmasının ardından başpehlivan Hüseyin Çokal söz aldı. Yağlı güreşe başlamasını ve Kırkpınar'da 3 yıl arka arkaya başpehlivan olarak Altın Kemeri nasıl aldığını anlatan Hüseyin Çokal daha sonra güreşci olmak isteyen öğrencilerin yapması gerekenleri konusunda bilgi verdi. Hüseyin Çokal’a öğrencilerin sorularını da yanıtladıktan sonra günün anısına teşekkür plaketi verildi.

Hüseyin Çokal 1982-1983 ve 1984 yılında üst üste Kırkpınar'da başpehlivan olmuş ve altın kemer kazanmıştı. Çokal 1986 yılında jübileyle güreşi bırakırken, uzun yıllardır Kırkpınar'da kule hakemliği yapmayı sürdürüyor.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI HÜSEYİN ÇOKAL YAĞLI GÜREŞİ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 11:06:01
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?