2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Batan işadamının gözyaşları

Denizli sanayisinin mihenk taşlarından biri olan ve bir süre önce üretimini durdurmasıyla kamuoyu gündemine gelen Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, CHP Milletvekilleriyle görüşürken gözyaşlarını tutamadı.

Denizli ekonomisinin sorunları hakkında rapor hazırlamak için Denizli'ye gelen CHP'li 11 milletvekili, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantının ardından Denizli Sanayi Odası ve arkasından bir süre önce üretimini durdurduğunu açıklayan DEBA Fabrikası'na gitti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Burdur Milletvekili Kerim Özkan, Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Bursa Milletvekili Abdullah Özer ve Zonguldak Milletvekili Ali Kocal'la yakından ilgilenen Esat Sivri, daha sonra heyeti odasına aldı. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, gezi ve incelemeleriyle ilgili bilgi verdi.

İş adamı Esat Sivri de yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Fabrikasının batmasından dolayı utanmadığını belirten Esat Sivri, "Ben ekonomik kriz sebebiyle batmadım. Elbette onun da etkisi oldu ancak namusumla çalıştığım için battım" dedi.

İktidar ve muhalefetin sorunları birlikte çözmek için çalışması gerektiğini belirten Esat Sivri, şöyle konuştu: "Benim fabrikam krizden kapanmadı. Kriz üstüne geldi. Kriz bana bir şey getirmedi. Bugün param olsun. Yarın ben size iki milyon metre mal vermeye başlayayım. Düdüğü çaldığımda işçilerim geri gelecektir. Ama o zaman yeni para yeni ücretle gelecektir. Bugünün şartlarıyla gelecektir. Benim her gün dua edenim de küfredenim de var."

Konuşması sırasında bir anda duygulanan Esat Sivri ağlamaya başladı ve basın mensuplarından çekim yapmalarına ara vermesini istedi. CHP heyeti fabrika önünde Esat Sivri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 13:54:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?