3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bayanlar tenis öğreniyor

BAYANLARIN TENİSE İLGİSİ YOĞUN

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin '7'den 77'ye Spor' projesi çerçevesinde Denizli Belediyespor Kulübü kadınlara tenis öğretmeye başladı.

Denizli Belediyespor Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek son zamanların gözde spor dalları arasına giren ve bayanların ilgi odağı olan tenisi öğretmek için çalışma başlatıldı.İncilipınar Parkı'nda düzenlenen törene Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş, Denizli Belediyespor Amatör Şubelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Özkan, Tenis Şubesi Başkanı Akın Çelik ve Şube Başkan Yardımcısı Fahri Bermant katıldı.

Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş törende yaptığı konuşmada, Denizli'de 68 semt spor sahasının bulunduğunu belirterek, tesis sayısının 80'e çıkarılacağını belirtti. Beştaş, Yunus Emre Koruluğu'nda iki, İncilipınar'da bir olmak üzere 3 tenis kortu bulunduğunu, yakında hizmete girecek olan Adalet Parkı ile spor alanlarını artacağını söyledi.

“Tenis sporu gelir düzeyi yüksek kişilerin yaptığı spor gibi algılanıyor ama biz bu anlayışı yıkacağız ve bu branşa ilgisi olan herkese spor yaptıracağız” diyen Beştaş, “Önemli olan bu organizasyonları en iyi şekilde yapabilmek. Belediyespor yönetimi olarak, sadece futbol değil her branşta halka spor yaptırabilmek için geceli gündüzlü uğraş vermekteyiz" dedi.

Tenis Şubesi Başkanı Akın Çelik de bayanların Pazar hariç haftanın her günü tenis sporunu öğrenmek için kortlara gelebileceğini söyledi. Kursların ücretsiz olduğunu hatırlatan Çelik, "Bu konuda çok talep aldık. 120 başvuru oldu. Antrenörlerimizin eşliğinde bayanlarımız tenis sporunu öğrenecek. Daha önce Down Sendromlu ve Otistik bozukluğu olan çocuklara tenis sporunu yaptırmıştık. Yüzlerce çocuğumuz bünyemiz de tenis sporunu yapıyor" diye konuştu.

BAYANLARIN TENİSE İLGİSİ YOĞUN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 09:55:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?