3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Baykal: Kurultaydan güçlenip çıkacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, öğleden sonra özel uçakla Denizli’ye geldi. Çardak Havaalanı’nda kar yağışı altında bekleyen partililer tarafından karşılanan Baykal, kendisini karşılayanların hepsiyle el sıkıştı.

Havalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, Anadolu’da bölge toplantıları turlarına başladıkları ve 8. toplantı için Denizli’ye geldiklerini söyledi. Pamukkale Collassae Otel’deki toplantıda, Denizli, Kütahya, Antalya, Muğla, Burdur, Isparta, Afyon milletvekilleri, kurultay delegeleri ve partililerle bir araya geleceklerini belirten Baykal, "29 Ocak’ta yapılacak kurultay öncesi sorunları birlikte irdeliyoruz ve tartışıyoruz. Daha dar bir çerçevede konu ve sorunları birlikte müzakere ediyoruz. Bu çalışmalar, kurultaya yönelik altyapı çalışmalarıdır" dedi.

Kurultay öncesi çok yararlı çalışmalar yaptıklarını belirten Baykal, "Bu kurultay yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi görüyor. Ayrıca, CHP’ye yönelik bir yönlendirme çalışmasına tanık oluyoruz. Bu kurultay CHP’nin öneminin giderek artmakta olduğunun bir yansımasıdır. CHP olarak 29 Ocak kurultayına hazırız ve sorumluğumuzu biliyoruz" dedi.

Kurultayın CHP’nin sadece iç sorunlarının konuşlacağı sıradan ve alışılmış bir kurultay olmayacağını belirten Baykal, "Bundan öncekiler gibi bu kurultay CHP’yi aşan bir anlam ve önem taşımaktadır. Türkiye’nin yakın geleceği ile doğrudan ilgili bölgemizde yaşanmakta olan ve daha da somutlaşacak olan gelişmelerin, sıcak çatışma alanlarının Türkiye etrafında daha da şekillenmekte oluşunun yakından etkileneceği bir kurultay olacaktır. Onun için büyük sorumluluk duygusuyla gelişmeleri CHP olarak değerlendireceğiz. Bu kurultayda kendi özünü kimlğini ahlakını değerlerini ve bağımsız Türkiye’yi sahiplenme kararlılığını güçlendirerek çıkacağız" dedi.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde gelişmeleri değerlendirmelerini isteyen Baykal, "CHP’ye güvenle baksınlar. Böyle olayları biz hep yaşadık ve aştık. Bunu da aşacağız. CHP bu kurultayda kimliği netleşmiş, kararlılığı yükselmiş ülkenin tümüne birden sahip çıkmakta olduğu gerçeğini bütün Türkiye’ye anlatma şansını elde etmiş; CHP’ye yönelik, kurulan tuzakları parçalamış, CHP’nin ve Türkiye’nin gücünü arttırmış bir kurultay gerçekleştirmeş olarak çıkacaktır" dedi.

Deniz Baykal, daha sonra bölge toplantısının yapılacağı Collassae Otel’e hareket etti

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 18:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?