2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bayramyeri cazibe merkezi olacak

BAYRAMYERİ VE KALEİÇİ ÇARŞISI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Denizli'nin sosyal ve ekonomik hayatının en önemli merkezlerinden olan Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı yeni bir görünüme kavuşacak.

Denizli Belediye Meclisi'nin bölgede kentsel estetik ve mimari bütünlük elde etmek için aldığı dış cephe giydirmelerinde standart oluşturma kararı esnaf tarafından da olumlu karşılanırken, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, hazırlanan örnek projelere esnafın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Denizli Belediyesi'nin alt ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştirdiği Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı'nın bulunduğu bölge yepyeni bir görünüme kavuşacak. Denizli Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Eski Sarayköy Caddesi, Demirciler-Bakırcılar Sokağı, Dört Çeşme Sokağı, 355 ve 357 Sokak ve Selçuk Caddesi'nde bulunan yapıların dış cepheleri standarda kavuşturuluyor.

ESNAFLA ORTAK HAREKET EDİLDİ

Temmuz ayı meclis oturumunda mevcut alanda yapılacak cephe iyileştirmeleri ile ilgili uyulması gereken esasların belirlendiğini belirten Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, yapılan çalışmalarda bölgede bulunan esnafla ortak hareket ettiklerini, dış cephe giydirmelerinde standart oluşturma kararının bölge esnafınca da olumlu karşılandığını, hazırlanan örnek projelere de esnafın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Mevcut iyileştirmelerin 1 Ocak 2011 tarihine kadar yapılmasının planlandığını belirten Ök, "Bayramyeri bizim için önemli bir ticaret merkezi. Alışverişin ve zanaatın merkezi olan bu bölgeyi canlandırmak için alt yapı çalışmalarından sonra üst yapı ile ilgili düzenlemeleri de ilk buradan başlattık. Burayı kaldırım ve yol düzenlemeleriyle güzel görüntülü ve yaya odaklı bir ticaret merkezi haline getirmeyi hedefledik. Bu doğrultuda sıranın dış cephelere geldiğini düşündük. Cephelerde yenileme yapılırken, Denizli traverteni, ferforje, ahşap malzeme kullanılacak. Bayramyeri Meydanı'na bakan eski Sarayköy Caddesi'nin bir kısmı ile Peynirciler Hali'nin önündeki bölgede cephe düzenlemeleriyle ilgili olarak daha önce belediyemizin buradaki esnafla görüşerek hazırladığı ve olumlu karşıladığı bir uygulamaya başlıyoruz. Burada bir bütünlük oluşturmak adına belediyenin hazırlamış olduğu cephe projelerinden esnamız ücretsiz olarak yararlanabilecek" dedi. Ök, Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getireceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:01:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 19:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?