2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bekleyen hastalara videolu bilgi

Denizli Devlet Hastanesi Endokrin Polikliniği'nde bir tarafta hasta tedavi edilirken, diğer tarafta muayene olmak için bekleyen hastalar bilgilendiriliyor.

Muayene olmak için sıra bekleyen hastalar, poliklinik önünde numaratörün yanmasını beklemek yerine, içeride kendileri için oluşturulan özel bir alanda hem oturarak sırasını bekliyor hem de Endokrin Uzmanı Dr. Nevzat Bilal'in şişmanlık, şeker hastalığı, guatr, iyot eksikliği hakkında yaptığı video kayıtlarını izleyerek bilgileniyor.

20 kişi için planlanan bilgilenme alanında yeri boşalan hastanın yerine sıra bekleyen öbür hasta geçiyor. Bu uygulamayı sağlık açısından son derece önemli olan ve her geçen gün gittikçe artan hastalıklar konusunda hastaların bilgilendirilmesi için başlattıklarını söyleyen Dr. Nevzat Bilal, plazma ekran televizyonda hastanede verdiği eğitim ve konferansların video kayıtlarından ve katıldığı televizyon programlarından yararlandığını söyledi.

Hastane olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Uz. Dr. Nevzat Bilal, "Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz, sağlık hiç olmaz. Biz bu prensipten hareketle Endokrin Polikliniği'ni yeniledik ve genişlettik. Hastalarımız için özel bir oda hazırladık. Hastalarımız dışarıda boş beklemesin diye 20'şer kişilik gruplarla içeriye alıyoruz. İçeride sıra beklerken hastalıkları ve nasıl tedavi olacakları konusunda bilgileniyorlar. Bu uygulamadaki amacımız, hastalıklar çok ilerlemeden çözüm yolları üretmek ve hastanın bu konuda dikkatli olmasını sağlamaktır. Çünkü bu hastalıklar çığ gibi büyümekte, hastalık ilerledikçe masrafı çok yüksek olmakta, manevi açıdan da hastayı yok etmekte, psikolojik travmaya varan sorunlara yol açarak, mutsuz bir toplumun oluşması zemin hazırlamaktadır. Biz de 'Herkes dünyayı değiştirmeye çalışıyor ancak kendini değiştirmeyi akıl edemiyor' sözünden hareketle, değişime önce kendimizden başlamaya karar verdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?