2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Belediye atıkları ayrı ayrı topluyor

Denizli Belediyesi, evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için 43 mahallede sürdürdüğü çalışmaları, Denizli merkezdeki 55 mahallenin tamamında uygulamaya koyuyor. 30 Haziran 2008'de 12 mahallede daha atıklar ayrıştırılıp toplanacak.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin ve 18 kişiden oluşan atık bilgilendirme ekibi, ayrıştırmaya yeni başlanacak, İlbadı, Anafartalar, Sümer, Kirişhane, Bakırlı, Deliktaş, Fatih, Cumhuriyet, Dokuzkavaklar, Yunusemre, Sevindik ve Karşıyaka mahallelerinde evleri dolaşarak evsel atıkların ayrıştırılması konusunda vatandaşlara bilgi verdi. Ekip, tüm evlere mavi poşet ve bilgilendirme broşürü dağıttı.

Uygulamaya mahalle sakinleri de destek vererek, ayrıştırılabilir atıkları mavi poşetlere doldurup belirtilen gün ve saatte istenilen yere çıkartacaklarını bildirdi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, 12 mahallede daha atıkların ayrı toplanmasıyla Türkiye'de bir ilkin gerçekleşeceğini söyledi.

Denizli Belediyesi'nin atıkların ayrıştırılması başta olmak üzere birçok konuda Türkiye'ye örnek olduğuna dikkat çeken başkan yardımcısı Gökoğlan, "55 mahallemizin tamamında atıkları ayrıştırmaya başlıyoruz. Bunu daha önce hayata geçiren hiçbir belediye olmadı. Amacımız, geri dönüşümlü atıkların ekonomiye kazandırılması ve daha temiz daha yaşanabilir bir kentin oluşturulmasıdır. Bu konuda mahalle sakinlerinden destek bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 17:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?