8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Belediye başkanı uçuruma yuvarlandı

Denizli'de dağda mahsur kalan belediye başkanı, Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı ve Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 4 saat süren bir operasyonla kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Karahisar Beldesi Belediye Başkanı Burhan Öyen, aralarında belediye başkan yardımcıları ve belediye personelinden oluşan 9 kişilik bir ekiple Yahşiler köyü civarındaki dağa yürüyüşe çıktı. Öğle saatlerinde piknik yapan ekip, daha sonra yangın kulesinin bulunduğu mevkiye gitmeye başladı.

Tırmanış sırasında Karahisar Belediye Başkanı Burhan Öyen, yanındakilerden ayrılarak zirveye doğru tırmanmaya başladı. Tırmanış sırasında ayağı burkulan ve hareket etme güçlüğü çeken Öyen, uçuruma yuvarlandıktan sonra arkadaşı olan Tavas'ın Pınarlar Belediye Başkanı Hüdaverdi Otaklı'yı arayarak yardım istedi.

Başkan Otaklı, Tavas Kaymakamlığı başta olmak üzere gerekli mercilere durumu anlattı. Belediye Başkanı Burhan Öyen'in karadan kurtarılmasının mümkün olmaması üzerine, Denizi Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri bölgeye giderek belediye başkanını kurtarma çalışmasına katıldı ancak helikopterle başkan kurtarılamayınca, durum Aydın Jandarma Bölge
Komutanlığı ile Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bildirildi. Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı bir helikopter, Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü'nden bir ekibi alarak belediye başkanının mahsur kaldığı yere gitti. Arazinin uygun olmaması sebebiyle iniş yapamayan helikopter, personeli indirerek, yere yaklaşık 1.5 metre kala havada asılı şekilde bekledi. Helikopterden inen ekipler, belediye başkanı Öyen'i olduğu yerden çıkararak helikoptere bindirdiler. Jandarma helikopteri ile Denizli 11. Piyade
Tugay Komutanlığı'na getirilen Belediye Başkanı Burhan Öyen, daha sonra askeri ambulansla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'ne yola çıkırıldı. Sırtında ciddi ezikler bulunduğu belirtilen Öyen'in hayatta kalması için zamanla mücadele edilirken, hastane kapısı önünde bekleyen sağlık ekipleri hemen Öyen'i acil servise taşıdı.


Belediye Başkanı Burhan Öyen'i kurtaran ekibin içinde bulunan Sivil Savunma Uzmanı Ümit Şıracı, başkanın mahsur kaldığı yerden kurtarılmasının mümkün olmaması sebebiyle Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan helikopter istendiğini belirterek, "Belediye Başkanı çok dik bir yamaçta ayağı kayarak yere yuvarlanmış. Sırtında çok büyük ezikler var. Onu düştüğü yerden almamız biraz zor oldu. Helikopter yardımı ile alabildik" dedi. Sağlık durumunun iyi göründüğünü belirten Şıracı, "Kurtarma operasyonu zor oldu.
Olayın meydana geldiği yer helikopterin inemeyeceği bir yerdi. Çok zor şartlar altında kurtardık. Başkanının yerini bulmamız helikopterle 1.5 saat sürdü. Yaklaşık iki saatte de düştüğü yerden sedyeye alma, sedyeye helikoptere koymak sürdü. Başkan yaklaşık 4 saat süreyle yardım bekledi. Düştükten sonra telefon yardımıyla jandarmaya ulaşmışlar. Daha sonra jandarma, sivil savunma ve diğer ekipler harekete geçti" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 23:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?