6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Belediye Başkanı Zeybekci istifa etti

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYBEKCİ İSTİFA ETTİ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti'den 24.dönem milletvekili aday adayı olmak için bugün görevinden istifa etti.

2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanlığına seçilerek 7 yıldır bu görevi sürdüren Nihat Zeybekci, bugün Denizli Belediye Meclisi'nde görevinden ayrıldığını açıkladı. Denizli Belediye Meclis üyeleri, eşi Ayşen Zeybekci, partililer ve vatandaşların katıldığı toplantıda duygu dolu bir konuşma yapan Nihat Zeybekci, şahsı ve Denizli Belediyesi için anlamlı ve tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bugün rutin meclis toplantılarının da son günü. Bu mecliste 7 yıldan beri Denizli için çok iyi kararlar alındı. Üzüntüden çok sevinç yaşadık burada. Girmiş olduğumuz tüm yollarda sona varmasını başarmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Denizli'ye yapılan hizmetlerde meclis üyelerinden belediye çalışanlarına kadar herkesin imzası olduğunu ama en büyük teşekkürü Denizli halkının hakettiğini ifade eden Zeybekci, "Bu hizmetleri verirken şehrin altını üstüne getirirken rahatsız olanlar oldu. Ama sabrettiler, bize inandılar ve bize destek verdiler. Tüm vatandaşlarımın haklarını helal etmesini istiyorum. 7 yıl boyunca bu şehre gece gündüz demeden hizmet ettik. Belediye binasında sabahladığımız, güneşin doğuşunu izlediğimiz çok oldu" diye konuştu.

Göreve geldiğinde hiç karanlığa bakmama konusunu prensip edindiğini ve çalışırken hep karanlığa sırtını döndüğünü ifade eden Nihat Zeybekci, şunları söyledi:

"Belediye başkanı olmak her kula nasip olmaz. Belediye başkanlığı siyasette en önemli kurumlardan biri. Yüzbinlerce insana doğrudan hizmet etme imkanı bulduk. Böyle bir şerefe nail olduğum için Allah'a şükrediyorum. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun. Onurla ve şerefle taşıdığım bu bayrağı bırakıyorum. Nihat Zeybekci dönemi bugün itibariyle bitti. Ama arkadaşlarım bu bayrağı en az bizim gibi taşıyacaklar. Başta meclis üyeleri olmak üzere, belediye çalışanlarına, valilerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara ve vatandaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Şubat 2011 sonu itibariyle Denizli Belediyesi'nin borcunun 109 milyon TL olduğunu kaydeden Nihat Zeybekci, "Binlerce iş, yüzlerce hata yaptık. Eleştirilecek şeylerimiz oldu. Bizim yaptığımız işleri eleştirsinler. Biz bu türlü eleştirileri başımızın üstüne koyarız."

Nihat Zeybekci daha sonra istifa dilekçesini imzalayarak Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan'a verdi. Belediye Meclis üyelerine plaket veren Zeybekci'nin vedasında bazı meclis üyelerinin duygulandığı görüldü.

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYBEKCİ İSTİFA ETTİ
DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYBEKCİ İSTİFA ETTİ
DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYBEKCİ İSTİFA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 17:06:01
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 00:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?