3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediye işçilerine yüzde 12 zam

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Denizli Belediyesi'nde çalışan 630 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeyle işçilerin maaşlarına yüzde 12 dolayında zam yapılırken, sosyal haklar da iyileştirildi.

Denizli Belediyesi'nde düzenlenen toplu sözleşme imza törenine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, başkan yardımcıları ve çalışanlar katıldı. Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yüksek hakeme gitmeden sendika ve belediyenin toplu iş sözleşmesinin imzalanma aşamasına geldiğini belirterek, "Biz bu güne kadar çalışma arkadaşlarımızı, kendi dünya görüşlerimize göre, kendi hassasiyetlerimize göre hiçbir zaman hareket ederek belirlemedik. İşçiler işe başlarken Denizli halkına günde 8 saat en verimli şekilde çalışma sözü verip imza attı. İşçilere ödenen para Denizli halkının parası. Akşam eve gidildiğinde çocuğunuzun gözünün içine bakarak 'Ben bugün Denizli halkıyla imzaladığım bu protokol gereği 8 saat çalıştım ve sana getirdiğim ekmek de helaldir' diyebilmek çok önemli. Biz seçim sonrası yaptığımız toplantıda tasarruf amaçlı işten çıkarma olmayacak dedik ve bu halen geçerlidir. Ama halkın hakkını haksız yere suistimal eden olursa onlarla hiçbir işimiz de olmayacak. Bu toplu iş sözleşmemizde Türkiye'de memur maaş artış oranları, TEFE, TÜFE ortalaması belli, buna göre yüzde 12 dolayında zam olacak" dedi.

Hak İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da, elde edilen ücretlere, sosyal haklara bakıldığında Türkiye'nin ve yerel yönetim şartlarına göre değerlendirildiğinde başarılı olarak görüldüğünü belirterek, "İşini yapan, verilen görevlerini yerine getiren arkadaşlarımız ücretlerini gününde alan arkadaşlarımızın akşam eve gittiğinde sabah işe gelip gelmeme kaygısını taşımaması gerekiyor. Yani insanların işini, aşını çalıştığı sürece kaybetmeyeceğini bilmesi gerekiyor. Bu çalışanların motivasyonu ve verimliği için önemlidir. Bunlar sağlanmışsa bu sözleşme iyi bir sözleşmedir' dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan 630 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 09:45:02
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 11:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?