3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediye Meclisi'nde 'çöp' kavgası

Denizli Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci başkanlığında toplanan Denizli Belediye Meclisi, 22 gündem maddesini görüştü.

İmar ile ilgili maddelerin komisyonlara havale edildiği toplantıda, en fazla tartışma çöp bidonlarının vatandaşların kendileri tarafından alınması ve özelleştirilen otobüslerdeki fiyat uygulamasında yaşandı. Çöp toplama kaplarının vatandaşların kendi malı olması, toplama ve taşımanın standart hale getirilmesi konusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyeleri itirazda bulundu.

Toplantıda Denizli Belediyesi mücavir alan sınırlarının genişletilmesiyle ilgili İmar İşleri Müdürlüğü’nün teklifi de görüşüldü. Denizli Belediyesi 1. Çevre Yolu 2. etap çalışması için Honaz İlçesi’ne bağlı Karateke, Emirazizli, Şahinler ve Ovacık köylerinin Denizli Belediyesi mücavir alan sınırlarına dahil edilmesi konusunda Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Çevre Yolu 1. etap alanı içinde bulunan Kumkısık Köyü ile Akkale Beldesi arasındaki bölgede vatandaşların arazi alım satımı yaparken aceleci davranmamalarını, hatta arazi alım satımı yapmamalarını istedi. Denizli Belediyesi mücavir alan sınırlarının genişletilmesiyle ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan, Umutkent Toplu Konut üyelerinden aidatlarını ödemeyenlerin üyeliğinin feshiyle ilgili CHP üyelerinin, bu üyelerin affedilmesi ve borçlarını ödedikleri taktirde üyeliklerinin devamını istemeleri üzerine söz alan Zeybekci, "Bu konuda gerekli çalışmaları tamamladık. Umutkent Toplu Konut üyelerinde borçları olan üyeler 10 Mart tarihine kadar yasal faizleriyle birlikte borçlarını ödedikleri taktirde üyelikleri sürecek. Bu üyelere tanınacak son şans" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?