3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediye personeline ilk yardım kursu

Denizli Belediyesi personeli, acil durumlarda gerekli müdahale için ilk yardım konusunda 16 saat süren temel eğitim alıyor.

Denizli Belediyesi ve Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle tüm personele ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı. Kızılay Derneği Şube binasındaki kurslar, 12’şer kişilik gruplar halinde gerçekleştirilirken, Kızılay Şube Müdürlüğü eğitmenlerinden Akgün Bardakçı, kursiyerlere ilk yardım, acil tedavi, ilk yardımda bulunacak kişinin bilmesi gerekenler, vücutta nabız alınabilen bölgeler, yaralıya müdahale, solunum ve kalp durması, temel yaşam desteği, hava solunumunu açmak için yapılması gerekenler, kalp masajı zehirlenmeler ve müdahale yöntemleri gibi konularda eğitim verdi.

Kursun günde 2 saat olmak üzere 16 saat süreceği, her kursiyerin gerekli eğitimin ardından hasta ve yaralıya acil müdahale edebilecek temel bilgi donanımına sahip olacağı belirtildi. Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şubesi Eğitmeni Akgül Bardakçı, eğitimin sonrasında yüzde 85 oranında başarı kaydedenlere biri uluslar arası geçerliliği bulunan Sağlık Bakanlığı onaylı 2 ilk yardım sertifikası verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 14:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?