3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediye personeline yangın eğitimi

DENİZLİ İTFAİYESİ'NDEN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, belediye personeline yangına müdahale konusunda eğitim veriyor.

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda her hafta farklı müdürlüklerde görev yapan personele yangın konusunda bilgi veriliyor.

Denizli Belediyesi İtfaiye Şefi Veysel Bike, ev, işyeri, okul ve dış mekanda herhangi bir yangın çıkması durumunda nasılmüdahale edileceği, yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve temel itfaiye eğitim konularında bilgi verdi. İtfaiye görevlinin yangın yerine gelinceye kadar geçen sürenin çok önemli olduğunu belirten Bike, "Bu nedenle herkesin yangın söndürme konusunda bilgi sahibi olmasıgerekir. Yangının çıkış anında söndürülmesiyle, can ve mal kaybının önüne geçilebilir. Bir çok yangın, söndürme yöntemleri bilinmediğinden büyümekte ve kontrolden çıkmaktadır. Yanlış bilgilerin ise uygulanması yangını daha da körüklemektedir. Örneğin, tüpden sızan gaz sonucu çıkan yangın gazın tüpten çıktığı bölgeye müdahale edilmesiyle bir saniyede söndürülebilir" dedi.

TÜM PERSONEL EĞİTİMDEN GEÇECEK

İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer de, eğitimlerin yılda iki kez yapıldığını belirterek, "Eğitimi 6 aylık dilimlere ayırdık. Bu süreçte tüm personel eğitimden geçecek ve yangın durumlarında itfaiye gelene kadar yangını söndürmeye çalışacak" dedi.

Denizli Belediyesi'nde yapılan uygulamalı eğitimde, tüplerdeki gaz sızıntıları sonucu çıkan yangına müdahale etme teknikleri detaylı olarak anlatıldı ve eğitime katılan personel yangın söndürme cihazlarını kullandı.

DENİZLİ İTFAİYESİ'NDEN YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 14:34:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?