2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Belediye su deposu kapasitesi arttı

Denizli Belediyesi su deposu kapasitesini 5 yılda yüzde 50 oranında arttırdı.


Belediyenin 132 yıllık tarihinde su deposu konusundna yapılan çalışmaların yüzde 50'sini son 5 yılda yapmayı başaran Denizli Belediyesi, en fazla 31 bin 400 bin ton olan su depolama kapasitesini 47 bin 100 tona çıkardı.

Küresel ısınma sonucu gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması amacıyla çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda daha önce faaliyette bulunan 17 su deposunun büyük bölümü bakımdan geçiren Denizli Belediyesi, eski depoların 10 katı daha fazla su depolanan yeni su depoları da faaliyete geçirdi. Denizli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi ve Zeytinköy'e 5 bin ton olmak üzere diğer depolarla birlikte toplam 16 bin tonluk su deposunun hizmete sunulduğu kaydedildi. Bu arada, yeni açılan su kuyularıyla depolar beslenirken, 2008 yılı sonu itibariyle saniyede 536 litre suyun kuyulardan çıkartılarak şehir şebekesine dahil edildiği açıklandı.


Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 5 yıl önce muhtarlardan sürekli su kesintisi nedeniyle şikayetler aldığını belirterek, "Kentimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökpınar Göleti'nden 2004'de saniyede bin 500 litre su alınıyordu. Son dönemlerde ise kuraklık sonucu bu oran 480 litreye kadar düştü. Böyle olmasına rağmen artık arıza dışında su kesintisi yapılmıyor.

Çünkü boşa akan sular içme suyu hattına dahil edildi, daha fazla suyun yeni depolarla depolanabilmesi sağlandı ve yeni su kuyuları açıldı. 132 yıllık belediye tarihinde üretilen iş kadar iş ürettik. Şimdi ise Denizli havzasının tamamını içine alan yeni alt yapı projelerimizi devreye soktuk" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 21:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?